KARLITOS ZAKUKAO NA SAV GLAS! Alkaraz objasnio ŠOKANTNU odluku! Evo zašto je IZBEGAO Novaka!

Autor:

Sport

09.09.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji španski teniser neće igrati u Dejvis kupu.

KARLITOS ZAKUKAO NA SAV GLAS! Alkaraz objasnio ŠOKANTNU odluku! Evo zašto je IZBEGAO Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Posle poraza u polufinalu US Opena od Rusa Danila Medvedeva, Španac Karlos Alkaraz pomalo je šokirao teniski svet odlukom da neće braniti boje "crvene furije" u Dejvis kupu.

Još uvek prvi reket ATP liste je čvrsto odlučio da preskoči predstojeće akcije sa reprezentacijom Španije na reprezentativnom takmičenju.

Sigurno da je takva vest razočarala mnoge ljubitelje "belog sporta", koji su se nadali novom okršaju momka iz Mursije s najboljim ikada Novakom Đokovićem, budući da je Španija domaćin grupe u kojoj se nalaze i izabranici srpskog selektora Viktora Troickog.


Supertalentovani, mladi španski as se u međuvremenu oglasio preko društvenih mreža i objasnio razloge zbog kojih neće biti na takmičenju, koje će se održati u Valensiji.

 

 

- Bio sam veoma uzbuđen zbog igranja za Španiju na Dejvis Kupu, ali moram da slušam svoje telo, posle veoma duge američke turneje, moram da se zaustavim i odmorim, fizički i psihički. Raspored u sezoni je veoma zahtevan, ostalo je još dosta u ovoj sezoni, a sada moram da napunim baterije. Srećno španskom timu, snažno ću vas podržati - obrazložio je Alkaraz, požalivši se na bolnu odluku.

Podsetimo, u finalu US Opena igraće najbolji teniser Srbije i sveta (od ponedeljka) Novak Đoković protiv Rusa Danila Medvedeva, u reprizi borbe za pehar na US Openu iz 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading