ŠTA JEDU RUSI PA SU TAKO ZDRAVI I ZGODNI? Hrana koja je obavezna na njihovom jelovniku sprema se samo na JEDAN NAČIN, a za ovaj SLATKIŠ daleko se čulo

Autor: N.J.

Lifestyle

09.09.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sledeće ishrane Rusi su izuzetno zdravi.

ŠTA JEDU RUSI PA SU TAKO ZDRAVI I ZGODNI? Hrana koja je obavezna na njihovom jelovniku sprema se samo na JEDAN NAČIN, a za ovaj SLATKIŠ daleko se čulo

Foto: shutterstock

Ruska kuhinja je poznata po zanimljvoj hrani. Njegova kuhinja ima sličnosti s kuhinjama Skandinavije i Poljske. Glavne namirnice uključuju cveklu, boršč, salate, kotlete, kupus, krompir, heljdu, pečurke, govedinu, janjetinu, divljač, jesetru, mast i votku kao tradicionalno piće. Neka od najboljih jela su variva i čorbe poput boršča ili ljutog ribljeg paprikaša.

Vrsta dostupne hrane često zavisi od sezone. Riba je popularna leti, divlje pečurke u jesen, a bobičasto voće takođe leti. Rusija ima divno bobičasto voće, uključujući crvene ribizle, crne ribizle, plave bobice, bobice lingona i borovnicu koja raste samo oko arktičkog kruga, prenose strani mediji.

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja

Pohovana riba i krompir

Tajne ruske kuhinje

Uvek doručkuju zdravo i to možda ono što većina srpskog stanovništa ne može ni da zamisli. Reč je o žitaricama koje i te kako imaju dobrobiti za organizam.

Važno pravilo je da ne prže ništa na ulju, uglavnom bare i kuvaju obroke.

Foto: Shutterstock

Priprema obroka

Negativni aspekti ruske hrane uključuju činjenicu da se meso često kuva tako da ima teksturu i ukus kože. Riba je često presuva. Ponekad nedostaje povrća i voća. Hrana koja se posluživala u hotelima i restoranima nekada u prošlosti bila je na lošem glasu, ali sada situacija se znatno poboljšala jer su se otvorili novi restorani i njihovi vlasnici shvatili su da je posluživanje dobre hrane bitan posao.

Kada je reč o slatkišima, na njihovoj trepezi nalaze se urme, med, voće. Njihov tradicionalni slatkiš su pečene jabuke sa medom i orašastim plodovima koje ste sigurno do sada bar jednom jeli, bar kao dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading