NATAŠINE RAFAELO NAPOLITANKE NAJBOLJE SU ZA SLAVU: Zbog ovog kolača svi će vam ZAVIDETI, recept koji je retko ko probao ali ZALUDEĆE VAS

Autor: N.J.

Lifestyle

09.09.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno niste probali rafaelo napolitanke i to vam je velika greška!

NATAŠINE RAFAELO NAPOLITANKE NAJBOLJE SU ZA SLAVU: Zbog ovog kolača svi će vam ZAVIDETI, recept koji je retko ko probao ali ZALUDEĆE VAS

Foto: YouTube/ Foto: YouTube/Natašine Slastice

Bliži se slava, a niste razmišljale šta biste pripremale? Sitni kolači su neizostavni, a ovoga puta u jelovnik uvrstite rafaelo napolitanke po receptu Natašinih slastica. Hrskava, čokoladna korica i mlečni nadev odličnog ukusa, a još lepšeg izgleda - nema razloga da ne obogate vašu trpezu.

Za krem:

Pet žumaca mikserom umutite sa 100 grama šećera. Mutite dok ne postane kremasto. Dodajte jedan puding od vanile i 100 mililitara mleka i ponovo umutite. Preostalih 200 mililitara mleka stavite u lonac i ponovo kuvajte. Kada mleko zakipi, sklonite ga sa strane i umešajte pripremljenu žutu smesu. Sve zajedno vratite i kuvajte na laganoj temperaturi i mutite mikserom. Dok je vruće sklonite sa strane, dodajte 100 grama čokolade za kuvanje i ponovo mutite. Prebacite u činiju i pokrijte providnom folijom i ostavite da se tako ohladi.

Biskvit:

Dve kašike brašna pomešajte sa pola praška za pecivo. Posebno umutite pet belanaca i postepeno dodajte 150 grama šećera i mutite dok ne dobijete čvrsti sneg. Dodajte pripremljeno brašno i 100 grama kokosovih mrvica. Sjedinite. Smesu rasporedite na masni papir, u kalupe dimenzija 21x30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi.

Dva lista oblandi isecite na veličinu biksvita.

Biskvit natopite vrućim mlekom. Ohlađen čokoladni fil umutite i dodajte 200 grama iseckanog margarina ili maslaca.

Pola fila stavite na list oblande, pa stavite biskvit preko. Stavite krem, pa ponovo oblandu preko. Na kolač postavite neku težu dasku preko. Stavite u frižider da se malo stegne, a potom secite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading