UKRAJINSKI RECEPT ZA RAFAELO KOLAČ: Neodoljiva poslastica po receptu koji je mnogo bolji od našeg!

Autor: N.J.

Lifestyle

06.09.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste nekada probali rafaelo kolač ali po ukrajinskom receptu?

UKRAJINSKI RECEPT ZA RAFAELO KOLAČ: Neodoljiva poslastica po receptu koji je mnogo bolji od našeg!

Foto: YouTube/am-am Домашні Смаколики

Rafaelo kolač obožavaju sve generacije! Nema kompromisa kada je reč o ovoj poslastici i svi se bore za jedno parče, što je u ovom slučaju potpuno opravdano. U nastavku pogledajte detaljno objašnjen recept.

Foto: YouTube/am-am Домашні Смаколики

Rafaelo kolač

Priprema:

Dva jaja umutite sa 90 grama šećera. Dodajte 150 grama kisele pavlake, a onda i oko 80 grama kokosovog brašna i 120 grama maka, a potom sve umutite. Sipajte 100 grama putera pa ponovo umutite. Prosejte 120 grama brašna sa 10 grama sode bikarbone u smesu i jedan vanilin šećer, ponovo umutite. Smesu stavite u kalup prečnika 18 centimetara prethodno nauljenu. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.

U drugu posudu pomešajte dva jaja, 150 grama šećera i 50 grama griza, kada sjedinite dodajte 500 mililitara mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sipajte 50 grama putera, 50 grama kokosovog brašna i 5 grama vanilinog šećera. Sjedinite, pokrijete providnom folijom i sklonite da se ohladi. Koru koju ste ispekli isecite na tri dela.

Foto: YouTube/am-am Домашні Смаколики

Parče kolača

Prvi deo stavite na dno kalupa, preko jedan deo fila, a ostale dve kore izmrvite rukama. Drugu izmrvljenu koru stavite preko fila, zagladite je, i dodajte fil, isto uradite i sa trećom korom, pa ponovo stavite fil na vrh. Pokrijete providnom folijom i ostavite da se ohladi do sledećeg dana. Na vrh stavite malo bele, rendane čokolade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading