OVAKO SE DŽEM NEĆE SIGURNO POKVARITI: Sipajte mrvicu ovog sastojka dok se kuva da izbegnete nastanak BUĐI

Autor: N.J.

Lifestyle

28.08.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz jedan sastojak džem se neće pokvariti.

OVAKO SE DŽEM NEĆE SIGURNO POKVARITI: Sipajte mrvicu ovog sastojka dok se kuva da izbegnete nastanak BUĐI

Foto: Shutterstock

Kupovni džem ne može da se meri sa onim pravim domaćim namazom po receptu naše bake ili majke. Ono što svakome može da se dogodi je buđ u džemu pogotovo ako neko vreme zaboravimo da smo isti pripremili i ostavimo ga sa strane.

Pravljenje džema uopšte nije komplikovan proces, a da biste dobili namaz koji će dugo trajati samo prilikom kuvanja dodajte limunsku kiselinu. Na jedan kilogram džema dodajte jednu trećinu kesice, prenosi "Krstarica".

Recept za džem od malina:

Sastojci:

Dva kilograma malina
Jedan kilogram šećera
Dve kesice vanilin šećera

Foto: YouTube/Printscreen

Džem od malina

Priprema:

Maline operite na isti način kao i jagode, a to znači da ih prebrišete mokrom krpom i ostavite da se osuše. Ako ih budete prali mogu da se zgnječe, a to može da pokvati ukus džema. Zatim u šerpu ređajte maline, pa šećer i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poklopite i stavite u frižider, pa kada voće pusti sok i stavite da se kuva dok ne proključa. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, uz neprestano mešanje, a sve vreme skidajte penu koja će se stvoriti. Pred kraju kuvanja dodajte i vanilin šećer, pa dobro promešajte, a znaćete da je džem gotov kada ga provučete varjaču po dnu i ne ostane trag. Sipajte džem u sterilisane tegle. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading