ĐOKOVIĆ SPUSTIO NADALA NA ZEMLJU: Reči Srbina o kojima BRUJI čitav teniski svet!

Autor:

Sport

07.09.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom je pokazao Špancu gde mu je mesto.

ĐOKOVIĆ SPUSTIO NADALA NA ZEMLJU: Reči Srbina o kojima BRUJI čitav teniski svet!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale US opena, gde ga sutra čeka okršaj sa Amerikancem Benom Šeltonom.

Dešavanja sa turnira u Americi prati i Toni Nadal, stric Rafaela Nadala. U svojoj kolumni za čuveni "El Pais", španski stručnjak se osvrnuo na trenutku situaciju u tenisu, ističući da je kvalitet mnogo lošiji nego ranije.


- Razlika između tenisera iz prvog reda i onih iz drugog, da ih tako nazovem, sada je manja. Sada je njihov kvalitet izjednačeniji nego ikada. Brzina igre je povećana, više se greši i gotovo je nemoguće pružati vrhunski nivo u nizu. Samo Đoković i Alkaras to uspevaju. Današnji tenis je više zasnovan na snažnim udarcima nego na kontroli igre. Na primer, u Sinsinatiju sam gledao meč u kome je bilo čak 135 neiznuđenih grešaka. Prava sramota - naveo je Toni.

Dodao je da je igra Novaka Đokovića bila mnogo bolja pre deset godina nego danas.

- Možemo da kažemo da su Federer i Alkaras, kao brojevi 1 iz onog i ovog vremena, izjednačeni. Ali Đoković je pre pet ili deset godina bio bolji nego sada. Rafa bi nadigrao Medvedeva, Mari bi bio bolji od Zvereva, Vavrinka od Ruda. Del Potro bi savladao Rubljova, a jasno je da bi Ferer isto uradio sa Runeom. Ovo je nemoguće dokazati u praksi ali poređenje može da posluži da se shvati zašto dolazi do toliko iznenađenja na počecima velikih turnira.

Foto: www.profimedia.rs

Toni i Rafael Nadal

Ipak, usledila je reakcija Novaka Đokovića, koji je istakao da se ne slaže sa mišljenjem Španca i pokazao mu je koliko zna o košarci.

- Ne znam da li bih se baš sasvim složio sa tim. Mislim da svaka generacija ima neke neverovatne igrače koji dolaze i dominiraju tenisom. Nova generacija sa Sinerom, Runeom, Alkarasom je sada glavna na većini turnira. Pogledajte šta je Alkaras uradio prethodnih nekoliko godina i kako igra. Neverovatno je kako igra odbranu i kako takođe napad, tako da se radi o veoma kompletnom teniseru. Zbog toga mislim da bi Alkaras imao mnogo uspeha i pre 10-15 godina. Tako da svaka generacija ima svoje šampione, oni koji se ističu, ali se tenis naravno menja.

Novak je upitan kako bi izgledao meč u kojem bi se sastao sa sobom od pre 10 godina. 

- Bila bi to velika borba. Pre deset godina sam imao više enegrije, dinamičniji sam bio na terenu, ali sada imam više iskustva, mentalno sam stabilniji. Sa svojim timom naporno radim na tome da napredujem iz godine u godinu. To je jedini način da nastavim da se borim sa mladim momcima i osvajam grend slemove.

Podsetimo, sa Šeltonom se Novak nikada nije sastajao, a u slučaju pobede, u finalu će igrati protiv Karlosa Alkaraza ili Danila Medvedeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading