CELA SRBIJA JE OVO ŽELELA DA VIDI! Evo kako izgleda nova ATP lista! Đoković posle US Opena PRVI na svetu, OVAKO sad izgleda razlika s Alkarazom!

Autor:

Sport

04.09.2023

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakav rasplet se naslućivao još pre US Opena.

CELA SRBIJA JE OVO ŽELELA DA VIDI! Evo kako izgleda nova ATP lista! Đoković posle US Opena PRVI na svetu, OVAKO sad izgleda razlika s Alkarazom!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser ikada Novak Đoković uskoro će ponovo biti na čelu ATP liste! Sjajnim partijama na US Openu, srpski as je već sada pretekao najvećeg rivala Karlosa Alkaraza, ali će najnoviji svetski poredak desiti odmah po okončanju poslednjeg grend slema!

Nole je, naime, obezbedio prvo mesto, a to se dogodilo još posle prvog kola, kada je savladao Francuza Aleksandrea Milera, pa je automatski dobio više od 20 bodova, koliko mu je bilo neophodno da sustigne momka iz Mursije, na listi koja će biti objavljena 11. septembra.

Kako turnir teče, Novak igra sve bolje, a samim tim raste i njegov bodovni saldo, u odnosu na Španca koji mora da odbrani pehar, ili će izgubiti 2.000 bodova, po čemu će biti daleko iza Srbina.

Republika

Foto: printscreen/live tennis

 

Kako se sada stvari odvijaju, budući da US Open i dalje traje, a da se saldo svodi posle njegovog završetka, Nole je plasmanom u četvrtfinale nakon pobede nad Bornom Gojom iz Hrvatske došao do 10.155 bodova, jer ništa nije branio u Njujorku.

Sa druge strane, Alkaraz je i dalje u igri, ali je na 9.815. U slučaju da ispadne u četvrtfinalu, Španac će izgubiti 1820 bodova i imaće 7.995, pa će, ako se desi, daleko bilo, da Đoković ispadne u četvrtfinalu od Amerikanca Tejlora Frica, imati 2.160 bodova više od Španca.

Republika

Foto: printscreen/ATP

 

Stvari su se, dakle, vratile na svoje mesto, a Novak Đoković je pobedama nad Francuzom Milerom, Špancem Zapatom Miralesom, svojim prijateljem Laslom Đereom i Hrvatom Gojom pokazao da nezadrživo grabi ka 24. grend slemu u karijei.

Naredna prepreka Noletu će biti ljubimac domaće publike Tejlor Fric, koji je ostao jedini od "jačih" rivala na Srbinovom putu ka četvrtom peharu na US Openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading