TENIS IMA NOVU VELIKU TROJKU: Federer i Nadal su PROŠLOST - Đoković na vrhu, jure ga Alkaraz i Medvedev!

Autor:

Sport

10.09.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generacije se menjaju, ostaje samo Novak.

TENIS IMA NOVU VELIKU TROJKU: Federer i Nadal su PROŠLOST - Đoković na vrhu, jure ga Alkaraz i Medvedev!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković igra večeras od 22 sata meč finala US opena, a rival će mu biti Rus Danil Medvedev.

Nole je uspeo da treću godinu u svojoj karijeri završi sa sva četiri finala na gren slem turnirima, a u finalu protiv Danila će probati da osvoji svoj treći najveći turnir u 2023, a ukupno 24. u karijeri.

Sa Danilom je odigrao već 14 mečeva, uglavnom su svi bili u finalima i polufinalima, a Nole ima prednost od 9:5, pa se slobodno može reći da mu je Medvedev u poslednjih par godina najveći rival, koji mu je i naneo najbolniji poraz u karijeri, u finalu US opena 2021. godine.

Ipak, u poslednjih godina, pridodao im se i Karlos Alkaraz. Španac, star svega 20 godina, je zaludeo teniski svet, a svi već pričaju o tome da je on Noletov naslednik, što je možda i potvrdio, pobedivši Srbina u finalu Vimbldona.

Do sada su odigrali četiri duela, obojica su slavila po dva puta, a Medvedev je sprečio njihovo novo finale, nakon spektakla u Sinsinatiju.

Do pre nekoliko godina, bilo je jasno da se pojam "Velika trojka" odnosi na Novaka, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Međutim, Švajcarac je u penziji, Španac već dugo povređen, ali se čini da je svet dobio novu "Veliku trojku", koju čine Novak, Karlos i Danil.

Jasno je da je na njenom vrhu Srbin, koji će od ponedeljka biti prvi teniser sveta, ali konačno ima i dobre izazivače, koji se ne zovu Rodžer ili Rafael. I kad se Novak povuče, teniski svet će ostati u dobrim rukama, u to nema sumnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading