ITALIJANSKA PITA SA KOBASICAMA: Ovaj tredicionalni DORUČAK morate još danas probate, svi će vam tražiti RECEPT!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.09.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pita koja je oduševila sve!

ITALIJANSKA PITA SA KOBASICAMA: Ovaj tredicionalni DORUČAK morate još danas probate, svi će vam tražiti RECEPT!

Foto: youtube/printscreen/ Kitchen on the Cliff

Baka Đovana na svom Jutjub kanalu deli recepte za italijanske specijalitete, posebno one koji potiču sa Sicilije. Jedan od tih recepata je Tomazini, tradicionalno jelo iz grada Modika na Siciliji. Italijanske domaćice su pravile testo od nekoliko sastojaka, koje su zatim punile kobasicom i rikota sirom. Ovo jelo često se nalazilo na trpezi, posebno za praznike. Ako volite domaće pite, preporučujemo vam da isprobate ovaj recept. Testo za pitu je veoma jednostavno za pripremu jer se pravi u blenderu, što znači da ne postoji šansa da vam ne uspe.

Sastojci:


Za testo: 
  • 3 šolje brašna
  • 1/2 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 šolje svinjske masti 
  • 3 jajeta
  • Za punjenje: 
  • 550 g rikota sira 
  • 550 g italijanske slatke kobasice  
Republika

Foto: youtube/printscreen/ Kitchen on the Cliff

Doručak koji morate da probate

 

Priprema: 

U blenderu pomešajte brašno i svinjsku mast. Možete da je istopite, a možete da koristite i mast sobne temeprature. Kratko izblendirajte, pa dodajte 2 jajeta i malo soli. Opet kratko izblendirajte, pa sipajte vodu. Blendirajte dok se ne formira lopta, a onda izvadite iz blendera. Kratko rukama premesite i pokrijte, pa ostavite 10 minuta. Kobasici skinite kožicu i usitnite je. Razvucite tanko testo u obliku pravougaonika i poređajte preko loptice od kobasice i rikota sira. Napravite kao šahovsku tablu. Urolajte i isecite rolnice. Poređajte na pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading