ŠTEFANEK ČESTITAO SARANI: Sportski savez Srbije ugostio prvaka Evrope!

Autor:

Sport

23.08.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sportskom savezu Srbije održan je sastanak sa predstavnicima Srpskog E-sports saveza i Šahovskog saveza Srbije.

ŠTEFANEK ČESTITAO SARANI: Sportski savez Srbije ugostio prvaka Evrope!

Foto: SSS

Aleksej Sarana i Alisa Marić sa predstavnicima SSS-a

Temu je bio veliki uspeh aktuelnog šampiona Evrope Alekseja Sarane, koji je na finalnom takmičenju u šahu na Olimpijskoj E-sports nedelji superiorno osvojio prvo mesto.

U Singapuru su održane "probne" Olimpijske igre u junu ove godine za e sport, a šah je imao najveću esports publiku od disciplina na ovom takmičenju, u kvalifikacijama je učestvovalo čak 42000 takmičara, a predstavnik Srbije bio je najbolji.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao je uspeh dvadestrogodišnjem Alekseju.

- Biti najbolji u konkurenciji 42.000 takmičara je velika stvar. Čestitam Alekseju osvojenu zlatnu medalju. Nadam se da će nastaviti da niže dobre rezultate i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu - rekao je Štefanek.

Sastanku su prisustvovali Dalibor Marinović predsednik i Ninoslav Štefanek, sekretar Srpskog e-sports saveza, koji je pomažući član Sportskog saveza Srbije.

- Činjenica je da e sport postaje sve popularniji, veliki broj mladih učestvuje na takmičenjima širom sveta. U našem članstvu Srpski E-sports savez postoji kao pomažući član, neophodne su još neke regulative i jasno uklapanje ovog vida sporta u normative sistema sporta u Srbiji. A najave da će e sport postati olimpijski govori o menjanu vremena u kojem živimo. Verujem da će predstavnici e sporta u Srbiji preduzeti neophodne korake i pratiti razvoj sitiacije na globalnom nivou kako bi spremno dočekali buduća dešavanja - rekao je Štefanek.

Igranje šaha virtuelnim putem doživelo je procvat tokom pandemije korona virusa, pa je od 2020. godine sve više ovakvih aktivnosti. Tim povodom na sastanu sa predstavnicima e sporta bili su i Dragan Lazić predsednik i Nebojsa Baralić sekretar Šahovskog saveza Srbije, reprezentativac i šampion Aleksej Sarana, kao i Alisa Marić, selektor ženske i Miodrag Perunović, selektor muške šahovske reprezentacije.

Sa predsednikom SSS govorili su o šahu nekada i sad, o značaju ove sportske discipline za razvoj dece i mladih, a Štefanek je poručio da će Sportski savez Srbije biti tu da podrži šah u skladu sa svojim mogućnostima.

Pored svih ostalih sportova i šah i e sport discipline moći ćete bliže da vidite i oprobate se u njima na Sajmu sporta od 22. do 24. septembra na Adi Ciganliji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading