SRBIJO, BUDI PONOSNA: Ivani Vuleti uručena ZLATNA MEDALJA - emotivne scene u Budimpešti! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.08.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po prvi put je Zrenjaninka postala prvak sveta na otvorenom.

SRBIJO, BUDI PONOSNA: Ivani Vuleti uručena ZLATNA MEDALJA - emotivne scene u Budimpešti! (VIDEO)

Foto: Starsport

Osvajačice medalja u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u atletici

Ivana Vuleta je postala šampion sveta u skoku udalj. Skok vredan zlatne medalje i ponosa cele nacije ostvarila je u petoj seriji skokom od 7,14, a treba napomenuti i da je Ivana rezultat vredan zlata imala i u drugoj seriji sa skokom 7,05.

Totalna dominacija naše carice koja je konačno dočekala zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom, a takođe je donela našoj zemlji prvo zlato na šampionatima sveta u atletici.

Osim naše atletičarke, na pobedničko postolje su se popele i Amerikanka Tara Dejvis Vudhol, koja je zabeležila rezultat od 6.91, dok je na trećem mestu Rumunka Aina Rotaru Kotman, sa skokom od 6.88.

Republika

Foto: Starsport

Ivana Vuleta posle osvojene zlatne medalje

Danas je u Budimpešti održana i dodela zlatne medalje, ali ne na stadionu na kom je Vuleta postala prvak sveta, već ispred njega. Naime, Mađari su odlučili da ceremoniju dodele medalja izmeste ispred stadiona, pa će tako svi oni koji su uspeli da osvoje medalje, svoja odličja dobiti na "Trgu medalja", posebnoj lokaciji, koja se nalazi ispred Nacionalnog atletskog centra u Budimpešti.

U 17:45 su tri atletičarke izašle ispred fanova, gde su primili svoja odličja, a zatim je i puštena himna "Bože pravde" u čast zlatne devojke iz Zrenjanina.

Podsetimo, prvenstvo sveta u Budimpešti traje do 27. avgusta, a Srbija ima još tri predstavnika, sve u ženskoj konkurenciji, a potajno se nadamo da Angelina Topić i Adriana Vilagoš mogu da stignu do još jedne medalje za našu zemlju u Mađarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading