NEOČEKIVANA PROMENA U BUDIMPEŠTI: Organizatori doneli čudnu odluku - evo kako to utiče na Ivanu Vuletu!

Autor:

Sport

21.08.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo prvenstvo sveta na kome će ovo biti primenjeno.

NEOČEKIVANA PROMENA U BUDIMPEŠTI: Organizatori doneli čudnu odluku - evo kako to utiče na Ivanu Vuletu!

Foto: star sport

Ivana Vuleta je postala šampion sveta u skoku udalj. Skok vredan zlatne medalje i ponosa cele nacije ostvarila je u petoj seriji skokom od 7,14, a treba napomenuti i da je Ivana rezultat vredan zlata imala i u drugoj seriji sa skokom 7,05.

Totalna dominacija naše carice koja je konačno dočekala zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom, a takođe je donela našoj zemlji prvo zlato na šampionatima sveta u atletici.

Naša atletičarka će primiti zlatnu medalju u ponedeljak, od 17:45, ali ceremonija neće biti održana na atletskom stadionu, kao što smo do sada navikli, već ispred stadiona na kom je devojka iz Zrenjanina stigla do rezultata karijere.

Republika

Foto: Starsport

Zlatni let Ivane Vulete

Mađari su odlučili da ceremoniju dodele medalja izmeste ispred stadiona, pa će tako svi oni koji su uspeli da osvoje medalje, svoja odličja dobiti na "Trgu medalja", posebnoj lokaciji, koja se nalazi ispred Nacionalnog atletskog centra u Budimpešti.

Tako će Vuleti danas, ispred ovog velelepnog zdanja, zlatnu medalju uručiti Dobromir Karamarinov, predsednik Evropske atletike.

Podsetimo, prvenstvo sveta u susednoj Mađarskoj traje do 27. avgusta, a Srbija će imati priliku da osvoji još neka odličja, pre svega u ženskoj konkurenciji, u bacanju koplja i skoku uvis, gde će svoju priliku tražiti Adriana Vilagoš, odnosno Angelina Topić.

Ipak, treba napomenuti da je obema ovo prvo prvenstvo sveta, pa svakako da ne bi trebale da imaju na sebi pritisak osvajanja nekog odličja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading