OVDE JE ZLATNA IVANA NAPRAVILA PRVI SKOK UDALJ: Ovako danas izgleda pesak u kojem je rasla šampionka sveta

Autor:

Sport

21.08.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski stadion u Zrenjaninu se renovira, a Republika se uverila da je slika dosta tužna imajući u vidu da je tu rasla najbolja atletičarka Srbije.

OVDE JE ZLATNA IVANA NAPRAVILA PRVI SKOK UDALJ: Ovako danas izgleda pesak u kojem je rasla šampionka sveta

Foto: star sport

Ivana Vuleta prešla je veliki put od rodnog Zrenjanina do titule šampionske sveta. Ona je skokom udalj od 7,14 metara na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti bacila planetu pod noge i to sa dva skoka preko sedam metara, a onaj vredan zlata bio je za čak 23 centimetra bolji od osvajačice srebra.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Međutim, prve skokove u pesak tada mala Ivana Španović napravila je daleko od svetala reflektora. Bilo je to pre dosta godina na Gradskom stadionu u Zrenjaninu pod budnim okom njenog prvog trenera Janija Hajdua. Bio je to stadion kao i svaki drugi u nekadašnjoj Jugoslaviji - fudbalski teren u sredini, oko njega atletska staza, mesto za skok udalj odvojeno malo sa strane, a onda dolaze tribine. Sve je na svom mestu i danas, u šta se uverila i Republika, ali u tužnom stanju kakvo šampionska poput Ivane ne zaslužuje, ali ni sve devojčice i dečaci iz Zrenjanina koji se odluče da krenu njenim stopama.

Naime, rekonstrukcija stadiona u Zrenjaninu uveliko traje, pa je sve daleko od sjaja. Pritom fudbalskih utakmica nema, atletika je na letnjoj pauzi, pa je slika u koju se Republika uverila prilično tužna. Tako je pesak za doskok za skok udalj u vrlo lošem stanju, a koliko dugo niko nije skočio u njega svedoči trava koja je iznikla gotovo na polovini peska.

Međutim, bez obzira na stanje stadiona u njihovom gradu, Zrenjaninci su i te kako ponosni na svoju Ivanu. Jedna od njih je i Vuletina kekadašnja komšinica Stana Šimšić, koja se za Republiku prisetila kakva je najbolja srpska atletičarka bila kao mala.

- Ivana je divno stvorenje, divno biće. Znam je od malih nogu, odavde je svakodevno odlazila na treninge. Bila je uporna, tada je bila ponos Zrenjanina, a da ne pričam sada. Imam njene fotografije sa potpisima. Mnogo smo lepo živeli dok su njeni roditelji živeli ovde. Jednom prilikom kada je bila na nekom takmičenju poklone su čuvali kod mene. Iznenadila se koliko ih je dobila. Uvek kada je sretnem uredno se javi - rekla nam je ponosna komšinica.

Foto: ST/D. KADIĆ

Ivanina komšinica Stana Šimšić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading