RODILA SAM JE DA BUDE NAJBOLJA NA SVETU: Majka zlatne Ivane Vulete znala da će imati šampionku

Autor:

Sport

21.08.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah sam znala da će ona biti čudo od deteta. Još kao devojčica je pokazivala sklonosti ka vrhunskom sportu. Posle je ostvarila svoj san, rekla je ponosna mama Vesna za Republiku.

RODILA SAM JE DA BUDE NAJBOLJA NA SVETU: Majka zlatne Ivane Vulete znala da će imati šampionku

Foto: Starsport

Ivana Vuleta

Ivana Vuleta je rođena šampionka! Najbolja srpska atletičarka je skokom od 7,14 metara osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti u disciplini skok udalj i na taj način ispravila kosmičku nepravdu koja joj je načinjena 2017. u Londonu kada joj je odlučje oduzeto zbog zihernadle koja je otpala a broj joj spao i ostavio trag. U međuvremenu je Srpkinja dosegla zvezde pod prezimenom Španović, a istim putem je nastavila i posle udaje.

 

 

Međutim, njena majka Vesna je još pre više decenija znala da će joj kuća biti puno Ivaninih najsjajnijih odličja. U prvom planu su zlata sa Evropskog i Svetskog prvenstva u dvorani, sadašnje zlato sa SP na zatvorenom, kao i bronza sa Olimpijskih igara u Riju 2016. Ukupno 15 odličja sa velikih takmičenja.

- Reče Rale (Simć, komentator RTS) "samo jedna mama može ovo da rodi". Ja sam moju Ivanu rodila da bude najbolja na svetu. Odmah sam znala da će ona biti čudo od deteta. Još kao devojčica je pokazivala sklonosti ka vrhunskom sportu. Posle je ostvarila svoj san. Veliki uspeh, falila nam je ta zlatna medalja, pogotovo posle svih pehova koji su je zadesili prethodnih godina. Sada je konačno oko njenog vrata - rekla je Vesna Španović za Republiku.

Foto: printscreen/instagram.com/ivaanaspanovicc

Mala Ivana sa mamom Vesnom

Pustila je Ivana suzu kada je shvatila da je najbolja na svetu i da je konačno ostvarila san. Međutim, pre toga se iz njenih usta provukla psovka jer je mislila da je šampionski skok prestup i da neće važiti. Tih nekoliko bezobraznih reči na srpskom jeziku su sublimacija svih emocija.

- Ne psjuje Ivana inače, lepo smo je vaspitali. Međutim, ovo je sada bilo jače od nje. To je bilo to, izliv svih emocija i svega što joj je ležalo na duši kada je pomislila da će je novi peh sprečiti da ima tako dalek skok. Sve ste videli u prenosu kada je shvatila da se važi skok. Bila je jako motivisana i spremna. Ona je moja praćkica - dodala je ponosna mama Vesna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading