BRAVO, MAJSTORE: Damir Mikec osvojio srebro na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

17.08.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi uspeh za srpskog sportistu.

BRAVO, MAJSTORE: Damir Mikec osvojio srebro na Svetskom prvenstvu!

Foto: Tanjug

Srpski strelac Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na Svetskom prvenstvu u Bakuu, saopštio je danas SSS.

Mikecu je ovo treća pojedinačna medalja na svetskim prvenstvima, a prethodne dve je osvojio u neolimpijskoj disciplini MK pištolj slobodnog izbora (zlato i srebro).

Mikec je u kvalifikacijama osvojio četvrto mesto, ali je u finalu stigao do srebrne medalje Zlatnu medalju osvojio je Kinez Boven Čang, dok je bronza pripala Kirilu Kirovu iz Bugarske.

- Medalja u pojedinačnom takmičenju na SP je jedino odličje vazdušnim pištoljem koje mi je nedostajalo u karijeri. Presrećan sam što sam ispunio cilj, osvojio medalju koju sam mnogo želeo. Sem toga, to sam postigao na strelištu koje mnogo volim i na kome sam ostvario mnogo uspeha od 2015. godine kada sam ovde u Bakuu postao šampion Evropskih igara i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem - izjavio je Mikec posle finala, preneo je OSS.

Foto: ST/D. KADIĆ

Damir Mikec, osvajač srebra na Svetskom prvenstvu

Mikec je olimpijsku normu izborio početkom godine, pošto je osvojio titulu prvaka Evrope, pa ćemo ga gledati sledeće godine u Parizu na najvećem sportskom takmičenju.

Srbija je u ovoj disciplini imala još dvojicu takmičara. Dimitrije Grgić je u kvalifikacijama osvojio 61. mesto, dok je Duško Petrov bio 65. Srbija je na kraju u ekipnoj konkurenciji osvojila deseto mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading