NE POSTOJI MALA I VELIKA PODRŠKA, SVAKA JE JAKO BITNA: Humanitarna akcija za decu obolelu od teške bolesti - Marko Nikolić i prijatelji nakon četiri dana stigli do ostroške svetinje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.08.2023

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji mala i velika podrška, svaka je jako bitna jer tako zajedno stvaramo društvo u kome mislimo jedni na druge.

NE POSTOJI MALA I VELIKA PODRŠKA, SVAKA JE JAKO BITNA: Humanitarna akcija za decu obolelu od teške bolesti - Marko Nikolić i prijatelji nakon četiri dana stigli do ostroške svetinje!

Foto: Udruženje "Uvek sa decom"

Budite uz decu obolelu od raka, podržite akciju "Nije boks - bicikl je".

Marko Nikolić, profesionalni bokser, ali i veliki dobročinitelj, danas je, nakon četiri dana puta i pređenih 500 km stigao sa svojim prijateljima Mladenom Mladenovićem i Srđanom Veličkovićem biciklom do Ostroške svetinje Svetog Vasilija.

Oni su uputili molitvu za zdravlje dece , ali i za sve koji podržavaju ovu akciju u znak zahvalnosti:

- Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, isceli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem.

 

- O samom poduhvatu:

Cilj avanture jeste želja da se vožnjom bicikla ukaže na potrebu konstantne podrške deci oboleloj od raka. Marko kao profesionalni bokser kad god mu se ukaže prilika organizuje mečeve humanitarnog karaktera za Udruženje „Uvek sa decom“, a sada je želeo i na ovaj
način da pomogne.

Udruženje „Uvek sa decom“ već 32 godine posvećeno brine o deci oboleloj od raka koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Sredstva koja budu sakupljena biće usmerena na Roditeljski kutak i projekat „Da moja kosa bude tvoja kosa“. Roditeljski kutak je mesto za besplatan boravak dece sa roditeljima koji dolaze na lečenje, a žive van Beograda. Boravkom u roditeljskom kutku porodicama je omogućeno da ne brinu o mestu boravka i finansijama, već mogu potpuno da se posvete lečenju deteta. U protekle četiri godine u kutku je boravilo osamdeset sedmoro dece sa roditeljima i tu su im obezbeđeni svi uslovi za udoban i prijatan boravak.

Projekat „Da moja kosa bude tvoja kosa“ osmišljen je sa ciljem da se naprave perike od prirodne, donirane kose za decu koja usled medicinskog tretmana ostaju bez kose. Perike vraćaju samopouzdanje i osećaj identiteta deci koja su izgubila kosu. Svaka devojčica koja je dobila periku izašla je iz udruženja nasmejana. Do sada je izrađeno 60
perika, a za izradu narednih neophodna su dodatna novčana sredstva.

Donirajte i slanjem humanitarnog SMS-a 7175 na broj 7175, cena poruke je 100 dinara za sva tri operatera, ili putem PayPala: sadecom@sbb.rs.

Svaka pomoć je značajna I dovoljna jer nijedna porodica ne zaslužuje da izgubi imovinu, bankrotira ili oostane osiromašena kada se dete razboli!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading