PEŠIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Selektor skratio spisak - evo ko NE IDE na Mundobasket!

Autor:

Sport

16.08.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se niko nije nadao.

PEŠIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Selektor skratio spisak - evo ko NE IDE na Mundobasket!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Nikola Topić, najmlađi član reprezentacije Srbije, neće putovati sa ostalim reprezentativcima u Aziju, sopštio je selektor Svetislav Pešić.

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko sa 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:26) u Štark areni, u jednoj od poslednjih provera pred start Svetskog prvenstva.

Jedan od onih koji su iskoristili šansu da ovoj utakmici je i Nikola Topić, koji je odigrao sedam minuta, a za to vreme je upisao četiri poena, uz tri asistencije, ali Topića, na razočaranje čitave nacije, nećemo gledati na prvenstvu sveta.

- U Kinu putuje 13 igrača. To je bio plan pre početka kada smo započeli taj neki program. Toliko ih ide u Kinu i u Manilu. Mali Topić ostaje ovde da nastavi da trenira. Očekuje nas dugačak put. Medicinski sastav smo proširili, to nam je potrebno. Vrlo je važno da ostanemo zdravi i da se adaptiramo na vremensku zonu. Nadamo se, ja bih voleo da se Topić pojavi tamo, ali to znači da se neko razboleo. To stvarno ne bismo želeli - rekao je selektor Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić i Tremont Voters

Osim Topića sa spiska je otpao i Dušan Beslać koji se nije oporavio od povrede.

Podsetimo, Srbiji je ovo bio poslednji meč u Beogradu pred put u Aziju, pošto će naši reprezentativci sutra krenuti put Azije, gde ih prvo čeka pripremni turnir u Šenženu, a zatim I Mundobasket.

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta, a Srbija će svoj prvi meč u Manili odigrati 26. istog meseca, a rival će nam biti Kina. U grupi B su sa nama još I Južni Sudan, odnosno večerašnji rival Portoriko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kova

16.08.2023 22:12

Ovaj tip nije normalan. Pa zasto ne vodi decka? Zato sto nije mentuzalem kao on?