VREME JE ZA EP U JERUSALIMU: Srbija ima čak 18 predstavnika!

Autor: Tanjug

Sport

03.08.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsku atletiku će na Evropskom prvenstvu za starije juniore i juniorke u Jerusalimu predstavljati 18 takmičara, saopštio je Srpski atletski savez.

VREME JE ZA EP U JERUSALIMU: Srbija ima čak 18 predstavnika!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Adriana Vilagoš i Angelina Topić

Boje Srbije će od 7. do 10. avgusta u Jerusalimu braniti 10 atletičarki i osam atletičara, zajedno sa preko 1.000 takmičara iz 44 zemlje.

Srbiju će predstavljati Angelina Topić - Vis i Dalj, Adriana Vilagoš - Koplje, Saima Murić - 1.500m, Mejra Mehmedović - 3.000m i 3.000m stipl, Milica Tomašević - 3.000m, Zorana Rokavec - Vis, Teodora Boberić - Troskok i Dalj, Natalija Dragojević - Troskok.

Boje Srbije braniće i Aleksandrija Mitrović - Troskok, Dunja Sedlaček - Dalj, Miloš Nisić - 200m, Nikola Kostić - 400m prepone, Strahinja Radaković - 110m prepone, Bojan Novaković - 110m prepone, Mihajlo Katanić - 400m prepone, Aldin Ćatović - 3000m, Jovan Stranić - Kladivo, Stefan Jovanov - Kugla.

Na konferenciji za novinare savezni selektor Edin Zuković rekao je da je izuzetno jak i velik broj za naše sportiste i za državu Srbiju, kao i da reprezentacija sa velikim očekivanjima ide na šampionat.

- Imamo pet sportista koji su prvi na evropskim rang listama pred ovaj šampionat. Adrijana je prva u koplju, Angelina uvis i udalju, Nikola Kostić na preponama, Aleksandar Mitrović u troskoku i Jovan Stranić u bacanju kladiva. Ne umanjuje i da su sa nama osvajači medalja u18 Natalija Dragojević i Teodora Boberić koje će se potruditi da se naša reprezentacija vrati sa više odličja. Zahvaljujem se svima koji su verovali u nas, u ove devojke - kazao je Zuković.

Angelina Topić rekla je da očekuje što bolji rezultat i plasman, kao i da se sprema za jedan novi izazov, jer će skakati u dve discipline.

- U tri dana ću imati četiri skakanja. Idem da reprezentujem sa svojim kolegama našu zemlju, radujem se što će ponovo biti u Jerusalimu jer je to poznati teren gde sam ostvarila veliki uspeh. Velika je čast skakati pored velikih svetskih zvezda. Trudiću se da svoje iskustvo koje sam pokupila u prethodnih godinu, godinu i po dana iskoristim i primenim - rekla je Topić.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Angelina Topić

Adriana Vilagoš kaže da će to takmičenje biti jedno od najbitnijih takmičenja za mene.

- I pre dve godine sam uspela da uzmem srebrnu medalju, ove godine ću ići da se borim za zlato. Očekujem dobro takmičenje i nadam se da ću moći da bacam opušteno i da ostvarim rezultat koji sam isplanirala. Lakše je ići kao favorit kad bacamo na svom nivou, kad sam među seniorima, onda se takmičim sa boljima od mene ili sa onima koji su na mom nivou. Biće teško, ali ću dobiti iskustva i biće mi vetar u leđa za ubuduće - zaključila je Vilagoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading