ĐIĐI EMOTIVNOM PORUKOM REKAO KRAJ: Bufon zvanično okačio rukavice o klin!

Autor: Tanjug

Sport

02.08.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan se oprostio od fudbala.

ĐIĐI EMOTIVNOM PORUKOM REKAO KRAJ: Bufon zvanično okačio rukavice o klin!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih svetskih golmana 21. veka Đanluiđi Bufon i zvanično je objavio kraj profesionalne karijere, kao što je u utorak najavljeno.

Bufon (45) je na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama objavom potvrdio da više neće stajati među stativama na profesionalnom nivou.

- To je sve ljudi! Dali ste mi sve. Dao sam vam sve. Učinili smo to zajedno - napisao je Bufon.

Uprkos činjenici da je imao bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, Bufon je odlučio da okonča karijeru.

Za prvi tim Parme debitovao je sa 17 godina i igrao za klub sa stadiona Enio Tardini šest sezona. U prvom mandatu branio je na 220 utakmica i učestvovao u osvajanju tri trofeja, Kupu Italije, Superkupu Italije i Kupu UEFA. Onda je 2001. prešao u Juventus, u kom je bio punih 17 godina. Ostao je i kad je klub kažnjen selidbom u Seriju B, a odatle je otišao u PSŽ, odakle se vratio u "staru damu".

Ukupno je u dva mandata u Torinu branio na 685 utakmica i osvojio 10 titula prvaka Italije, pet puta Kup i šest puta Superkup Italije, ali nije imao sreću da osvoji Ligu šampiona, iako je sa Juventusom igrao tri finala.

Sa reprezentacijom Italije je postao svetski šampion 2006. godine na Mundijalu u Nemačkoj kad je u velikom finalu posle boljeg izvođenja penala savladana Francuska. U dresu "azura" branio je 176 puta.

Sa Pari Sen Žermenom je osvojio šampionat Francuske 2019. godine, a poslednje dve sezone branio je za Parmu u Seriji B.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading