"PEVCI" DOBIJAJU NOVOG VLASNIKA: Američki reper kupuje Totenhem?

Autor:

Sport

02.08.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Londona bi mogao da promeni vlasničku strukturu.

"PEVCI" DOBIJAJU NOVOG VLASNIKA: Američki reper kupuje Totenhem?

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Totenhema

Jedan od najpopularnijih muzičkih umetnika današnjice, američki reper Džej Zi, želi da deo svog bogatstva uloži u fudbal.

Naime, kako prenose inostrani mediji, Džej Zi razmatra mogućnost da kupi engleski fudbalski klub Totenhem.

Bogatstvo američkog repera se procenjuje na dve i po milijarde dolara, što je nešto manje od 2.300.000.000 evra. Za sada nije poznato koliko para bi sadašnji vlasnik "pevaca" Džo Luis tražio za prodaju kluba, ali se smatra da bi Džej Zi lako izašao na kraj u pregovorima.

Navijači Totenhema ne bi imali ništa protiv da se promeni vlasnička struktura, pošto od 1991. godine, kada je Luis preuzeo klub, trofeji su česti maltene kao Halajeva kometa.

Međutim, sa druge strane im se ne bi dopala jedna izjava koju je Džej Zi dao 2010. godine.

- Novinari su počeli da pišu da sam navijač Mančester sitija, ali mi je drago da je sada sve razjašnjeno i da cela Velika Britanija zna da navijam za Arsenal (najveći Totenhemov rival) - rekao je tada Amerikanac.

Što se Totenhema tiče, nema sumnje da bi klubu iz Londona dobro došla promena vlasničke strukture, pošto bi mu drugačija politika vođenja možda i donela neki pehar u vitrine, koje su u 21. veku dopunjene samo peharom Liga kupa iz 2008. godine.

"Pevci" su šampioni Engleske bili dva puta, 1951. i 1961. godine, FA Kup su osvajali u osam navrata, Liga kup četiri, a Komjuniti šild sedam puta. Što se evropskih trofeja tiče, Totenhem je dve puta osvajao UEFA Kup i jednom Kup pobednika kupova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading