TREBA ZNATI I PLIVATI - Škole plivanja i ovog leta u Beogradu

Autor:

Sport

12.07.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škole plivanja organizuju se na više mesta u prestonici Srbije, a jedno od njih je bazen Sportskog centra "Tašmajdan".

TREBA ZNATI I PLIVATI - Škole plivanja i ovog leta u Beogradu

Foto: facebook.com/ScTasmajdan

Nema ništa lepšeg od opuštanja kraj vode i u vodi kada sunce upeče. To je posebno izraženo u gradovima na vrelom asfaltu, ali Beograd i Beograđani imaju svoje oaze.

Najveća je svakako Ada Ciganlija, odnosno Savsko jezero, ali se stanovnici prestonice mogu okupati i u Savi, Dunavu i mnogobrojnim bazenima. Pod uslovom da znaju da plivaju. Upravo za one druge postoje brojne škole plivanja u kojima mogu da savladaju osnove i da posle usavrše stilove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SC Tašmajdan (@tasmajdanbg)

 

Jedno od mesta je i popularni Taš, odnosno bazeni Sportskog centra "Tašmajdan". Otvoreni bazen tokom leta je namenjen kupačima, dok se u zatvorenom organizuju škola plivanja za decu, obuka plivanja za odrasle i škola sportskog plivanja. Koliko će polaznika biti u svakoj grupi zavisi od interesovanja. Kako navode na Tašu, sve je stvar dogovora kako bi treneri imali optimalne uslove za rad i mogli da se posvete svakom polazniku.

- Svi nauče da plivaju. Neki minimum je 20 časova da se od neplivača napravi plivač, ali to je individualno. Neko ima bolju motoriku, sve je stvar vežbe. Škola plivanja se organizuje cele godine, bilo za decu ili za odrasle, s tim da se tokom leta malo koriguju termini. U njoj rade treneri sa velikim iskustvom - rekao je za "Republiku.rs" Ljubiša Stanić, jedan od trenera na Tašmajdanu.

Republika

Foto: facebook.com/ScTasmajdan

Škola plivanja


Kada nauče da plivaju, Beograđani mogu da usavrše tehniku u jednom od brojnih plivačkih klubova, a baš na Tašmajdanu radi PK Taš 011. Logikom stvari, posle sledi upis na vaterpolo u VK Taš.

- Imamo obuku za neplivače, za usavršavanje tehnike i starije plivače. Upisi su svakodnevni, ali se termiti razliku pa se treba raspitati pre dolaska. Tu je i škola vaterpola za muškarce, ali i za žene - kaže Miloš Vujanac, generalni sekretar VK Taš.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading