NEMA ČEGA NEMA: Od fudbala do padela - kojim sportskim aktivnostima se Beograđani mogu baviti na Adi Ciganliji? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

01.07.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sagovornik našeg portala bila je Maja Pavlović, PR poznatog prestoničkog jezera.

NEMA ČEGA NEMA: Od fudbala do padela - kojim sportskim aktivnostima se Beograđani mogu baviti na Adi Ciganliji? (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ada Ciganlija

Rekreativni sportisti koji žele da uživaju u prirodi mnoge sadržaje mogu pronaći na Adi Ciganliji.

Na samo nekoliko kilometara od centra Beograda nalazi se zelena oaza koja se smatra i morem prestonice, a svojim posetiocima nudi terene za fudbal, košarku, odbojku, tenis, padel, mini golf, sportove na vodi, ekstremne sportove... I mnoge od ovih sadržaja građani Beograda mogu koristiti besplatno.

Pored toga, na prestoničkom jezeru možete koristiti i trim stazu za trčanje, teretanu na otvorenom, a svoj prostor imaju i deca sa posebnim potrebama, kao i ljudi sa invaliditetom.

Posetili smo more Beograda kako bismo vas upoznali sa svim čarima koje ovo mesto nudi, a više informacija rekla nam je Maja Pavlović, PR Ade Ciganlije.

- Ada Ciganlija je jedno prelepo mesto i zelena oaza u blizini centra grada gde naši posetioci, najmlađi, mladi, ali i oni stariji, mogu da uživaju, da se rekreiraju i bave sportom. Svaki mogući sport koji postoji mislim da Ada Ciganlija nudi - počela je priču Maja Pavlović, pa nastavila:

Republika

Foto: Nikola Mutić

Maja Pavlović, PR Ade Ciganlije

 

- Preko 50 različitih sportskih terena možete naći na Adi Ciganliji. Oni su potpuno uređeni, sređeni i osvetljeni, pa se mogu koristiti i u večernjim časovima. Tu su košarka, odbojka, fudbal, mali fudbal, ragbi, mini golf... Imamo novi vid sadržaja, padel, sport sličan tenisu, ali ipak nije tenis, imamo sportove na vodi kao što je skijanje, ekstremne sportove... Razne vrste sportova i igrališta.

Velika pažnja posvećuje se i deci sa posebnim potrebama.

- Imamo inkluzivno igralište koje je potpuno uređeno, pa deca sa posebnim potrebama mogu da se uključe i ravnopravno učestvuju u druženju sa drugim mališanima. Imamo i veliki centar za osobe sa invaliditetom, ogroman ograđen teren, potpuno infrastrukturno opremljen gde naši sugrađani koji imaju problem bilo koje vrste mogu organizuju druženja i sve moguće vrste zabave - otkrila nam je Maja Pavlović, PR Ade Ciganlije.

Republika

Foto: Nikola Mutić

Maja Pavlović, PR Ade Ciganlije

 

Govorila je i o ekstremnim sportovima, zatim sportovima na vodi, ali i besplatnim sadržajima poput joge koja se održava svake nedelje od 18 časova i aktivnostima za treće doba. Najstariji sugrađani, takođe nedeljom ali od 10 ujutru okupljaju se kod restorana Jezero odakle kreću u laganu šetnju i druženje.

Kompletna priča sa Majom Pavlović koja je PR Ade Ciganlije, čeka vas u video snimku na početku ovog teksta.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading