ZA OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Evo kako da na TROPSKIM vrućinama SMANJITE plaćanje struje!

Autor:

Vesti

01.07.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji i caka za koju mnogi nisu znali.

ZA OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Evo kako da na TROPSKIM vrućinama SMANJITE plaćanje struje!

Foto: Profimedia

Prema mišljenju stručnjaka, najidealnija temperatura za spavanje je 18 stepeni, ali ukoliko ste nekada pogledali u plafon satima po "tropskoj" noći, znate zašto: može biti veoma teško da zaspite u zagrejanoj sobi.

Treba priznati da su u Srbiji uvodni letnji dani bili nešto hladniji od prethodnih godina, sledeće sedmice temperatura će ići i do 31 stepen, pa se većina ljudi priprema za rashlađivanje. Ono što će im posebno pomoći, a da ne potroše veliku sumu novca na rad klima uređaja je sledeće:

TUŠIRANJE PRVA OPCIJA

Odlazak pod vreli tuš ili kupku, sat do dva pre spavanja može poboljšati vaš san, prenosi Time.

Ovo može da izazove fiziološke promene koje snižavaju temperaturu vašeg tela i pomažu vam da se uspavate, kažu stručnjaci.

SPUŠTENE ROLETNE

Ako ne morate da budete u svojoj sobi tokom dana, stručnjaci savetuju da roletne držite spuštene kako biste omogućili da unutrašnja temperatura ostane što niža.

Takođe, možete da uključite klimu malo pre spavanja, kako bi se soba dovoljno rashladila da utonete u san, a opet da ne mora da radi celu noć.

VENTILATOR OPROBANI RECEPT

Ventilatori imaju dvostruku funkciju. Rashlađuju i stvaraju beli šum, koji maskira buku iz okoline. Otvaranje prozora takođe može pomoći, sve dok kvalitet vazduha dozvoljava.

Vazduh koji cirkuliše, čak i ako je topao, čini se da pomaže ljudima da bolje spavaju, navode stručnjaci.

KUPOVINA NOVE POSTELJINE

Sećate li se onog osećaja kada legnete na "hladnu posteljinu"? Upravo takav efekat želite da proizvedete i u "tropskim" noćima. 

Eksperti savetuju kupovinu čaršava i pidžama od prozračnih tkanina kao što su pamuk i lan. Ako delite krevet sa nekim drugim, razmislite o korišćenju zasebnih pokrivača.

POSTOJE I BRZI TRIKOVI

Stručnjaci dele savet nekih saradnika, koji smatraju efikasnim hlađenje ispred zamrzivača nekoliko trenutaka pre spavanja.

Hladne obloge ili paketi leda takođe mogu da pomognu u ublažavanju nelagodnosti, međutim, prema mišljenjima eksperata, minimalna je sigurnost da će delovati kao hladna soba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading