TERZIĆ PRESREĆAN: Crvena zvezda SIJA među VELIKANIMA - "Pripadamo društvu u kom se nalaze Real, Barselona i Bajern!"

Autor: Radovan Bibić

Sport

30.06.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri i košarkaši ponos crveno-belih.

TERZIĆ PRESREĆAN: Crvena zvezda SIJA među VELIKANIMA - "Pripadamo društvu u kom se nalaze Real, Barselona i Bajern!"

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

Crvena zvezda, Real Madrid, Bajern Minhen i Barselona su jedina četiri sportska društva u Evropi koja će imati predstavnike u elitnom fudbalskom i košarkaškom takmičenju Starog kontintenta - Ligi šampiona i Evroligi.

Fudblaska sekcija je taj uspeh ostvarila šampionskom titulom u Superligi, čime je sebi direktno obezbedila mesto u najjačem takmičenju, dok su košarkaši dobili specijalnu pozivnicu Evrolige, pa će tako deseti put u poslednjih jedanaest godina igrati ovo takmičenje.

Na ovakav podatak je ponosan i Zvezdan Terzić, predsednik  Sportskog društva Crvena zvezda, kao i generalni direktor fudbalske sekcije crveno-belih, koji je za "Republiku" potvrdio koliko je presrećan zbog ove činjenice.

- Ponosni smo na tu činjenicu, jer smo tamo gde pripadamo, u odabranom evropskom društvu sa gigantima kao što su Real, Barselona i Bajern. Crvena zvezda je tokom svoje istorije dokazala da joj je tu mesto i ponosni smo što smo zahvaljujući timskom radu u tome i uspeli - istakao je Terzić.

Foto: Dragan Kadić

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda

Crveno-belima, inače, ovakva situacija nije strana. I u sezoni 2019/2020. fudbaleri Crvene zvezde su igrali Ligu šampiona, a košarkaši Evroligu, a Terzić je ovu priliku iskoristio i da čestita košarkaškoj sekciji, jer je Evroliga još jednom pokazala koliko ceni ovaj klub.

- Sportsko društvo Crvena zvezda je svakako jedno od najvećih i najpriznatijih u Evropi i naši navijači su ponosni na ono što smo postigli. Čestitam našim košarkašima, šampionima Srbije jer je i Evroliga pokazala koliko uvažava naš klub. Kada je reč o ulasku u grupnu fazu Lige šampiona, i to direktno, shvatam kao veliki uspeh svih nas koji smo deo FK Crvena zvezda.

Za kraj, dodao je da očekuje da fudbaleri u narednoj sezoni budu još bolji, jer Zvezda uvek traži više.

- Izuzetno je teško naći se među 32 najbolja fudbalska kluba u Evropi, ali rezultati koje smo beležili u prethodnim sezonama su dovele od toga da ostvarimo direktan plasman. Velika stvar, i kao generalni direktor FK Crvena zvezda, mogu da budem ponosan, ali nikako zadovoljan u potpunosti. Želimo da budemo još bolji jer Zvezda uvek traži više - zaključio je Terzić u razgovoru za portal "Republika".

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Barak Bahar, novi trener FK Crvena zvezda

Inače, osim Beograda, Minhena, Madrida i Barselone, i stanovnici Milana i Berlina će naredne sezone imati priliku da gledaju najbolje fudbalere i košarkaše u istom gradu. Naime, Inter i Milan će igrati u Ligi šampiona, dok će Olimpija učestvovati u Evroligi, a status privilegovanog grada su Berlinu obezbedili Union, odnosno Alba.

Priliku da im se priključi imaće i Atina, i to preko Panatinaikosa, koji je već osigurao mesto u Evroligi, dok će fudbaleri pokušati da u borbu za "ušatog" uđu kroz kvalfikacije, u kojima startuju već od drugog kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading