REČI MIHINOG BRATA TERAJU SUZE NA OČI: U Srbiji je Siniša asocijacija za Crvenu zvezdu, u Italiji za Srbiju! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.07.2023

18:44 >> 19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Muzeju primenjene umetnosti danas od 18 časova otvorena je izložba o dve kultne ličnosti životnog stila i fudbala, o Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju

REČI MIHINOG BRATA TERAJU SUZE NA OČI: U Srbiji je Siniša asocijacija za Crvenu zvezdu, u Italiji za Srbiju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

U pitanju je gostujuća izložba posvećena ličnim karakteristikama u javnoj kulturi i javnom životu Srbije i Italije ova dva fudbalera, a može se pogledati do 3. avgusta uz slobodan ulaz.

Na izložbi možete videti dresove i odlikovanja Mihajlovića i Rosija, dve velike fudbalske legende.

- Ovo je emotivan događaj pošto me za Sinišu vežu dugogodišnje uspomene i prijateljstvo. Siniša je bio veliki fudbaler i čovek. Ostavio je veliki trag za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na planeti. Kao igrač, pa posle i trener bio je beskompromisan borac. Ljubimac je navijača u Srbiji i Italiji, uživao je poštovanje širom sveta. Bio je bitan faktor u osvajanju Zvezdine titule prvaka Evrope. Njegova plemenitost prema svom narodu poseban je Božiji dar. Dugujem mu veliku zahvalnost za sve što je uradio za nas narod - rekla je na otvaranju izložbe ministarka kulture Maja Gojković.

Dražen Mihajlović, brat legendarnog Siniše, jedva je zadržao suze nakon govora Maje Gojković.

 

 

- Hvala svima na organizaciji ovog događaja. U pitanju su dva velika čoveka, tandem velikih sportista. Siniša je bio most koji spaja dva naroda. Ovde kada kažemo Siniša asocijacija je Crvena Zvezda, a u Italiji Srbija - istakao je Dražen Mihajlović.

Federika Rosi, supruga Paola Rosija takođe je imala emotivno izlaganje.

- Veoma emotivno je biti na izložbi sa ćerkama. Bila sam u ambasadi Srbije pre nekoliko nedelja kada smo dogovorili ovaj događaj. Ovo je veoma posebna izložba o velikim šampionima, o mom suprugu koji je bio voljen svuda. Izložba će mi pomoći da ih malo bolje upoznate. Oni i dalje žive u našim srcima. Nadam se da ce izložba pospešiti prijateljstvo između Srbije i Italije - naglasila je Federika Rosi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading