SKANDALOZAN POTEZ ATLETSKOG SAVEZA BEOGRADA: Srbija tuguje, a oni organizuju takmičenja!

Autor: Stefan Acevski

Sport

06.05.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao da nisu sve mogli da pomere za jednu nedelju kasnije.

SKANDALOZAN POTEZ ATLETSKOG SAVEZA BEOGRADA: Srbija tuguje, a oni organizuju takmičenja!

Foto: Starsport

Atletska dvorana

Danas je jedan od najtužnijih dana u istoriji Srbije, a širom Beograda se organizuju sahrane dece nastradale u krvavom pohodu Koste Kecmanovića u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Takođe, danas je drugi od tri dana žalosti u Srbiji, a u skladu sa trenutnom situacijom, brojna sportska takmičenja u Srbiji su odložena. Ipak, Atletski savez Beograda, zajedno sa svojim generalnim sekretarom Aleksandrom Rus, se odlučio da okrene leđa Srbiji i da na današnji dan normalno organizuje svoja takmičenja.

Foto: Srpski atletski savez

Preporuka Srpskog atletskog saveza

Povodom toga, kontaktirali smo Slobodana Brankovića, direktora Srpskog atletskog saveza, koji ističe da je jedino nacionalno takmičenje planirano za ovaj vikend odloženo, i da bi bilo mučno organizovati bilo kakvo nadmetanje, dok ljudi širom Srbije tuguju nakon dva masakra, na Vračaru i u Mladenovcu.

- Trebali smo da održimo takmičenje na 10.000 metara na putu, ali smo ga otkazali. Nije vreme da se to organizuje, to je trebalo da bude divan dan u Vrbasu, da svi izađu i pozdrave najbolje takmičare, ali bi organizovanje nečeg takvog u ovo vreme bilo mučno - ističe Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza.

Foto: Starsport

Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza

Ipak, on dodaje da su Vlada i Ministarstvo sporta dali preporuke za organizaciju takmičenja tokom dana žalosti, i da oni nisu mogli to da zabrane.

- Vlada Srbije je dala preporuku Ministarstvu sporta da ne organizuje takmičenja ovaj vikend, ali i smernice kako da to učini, ukoliko se odluče da ih ne otkažu. Dakle, zastava na pola koplja i bez muzike. Atletski savez Beograda je postupio po tim merama, pa mi nismo mogli ništa da učinimo. Ukoliko prekrše neku od zadatih mera, reagovaće nadležni organi - zaključio je Branković.

Podsetimo, u petak je u Srbiji počela trodnevna žalost, koja će trajati sve do ponedeljka, a zbog toga su odložene brojne utakmice širom zemlje, pre svega u fudbalskoj i košarkaškoj Superligi, ali i brojna druga takmičenja naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading