SJAJAN GEST: Deca sa Metohije u poseti Sportskom savezu Srbije! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

12.04.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici su imali priliku da pričaju sa olimpijskom šampionom Davorom Štefanekom.

SJAJAN GEST: Deca sa Metohije u poseti Sportskom savezu Srbije! (FOTO GALERIJA)

Foto: SSS

Deca sa Kosova u poseti Sportskom savezu Srbije

Učenici gimnazije "Sveti Sava" i ekonomske škole "Mileva Vukotić" iz Goraždevca u višednevnoj su poseti Beogradu.

Učenici zajedno sa profesorima Oliverom Zdravković i Bratislavom Bojovićem kao i direktorom Žarkom Portićem, a predvođeni Mikanom Velinovićem, posetili su i Sportski savez Srbije gde su ih dočekali predsednik Davor Šetefanek i generalni sekretar Goran Marinković.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, olimpijski i svetski šampion preneo im je svoja iskustva i potvrdio da samo upornim radom i velikom željom mogu da se ostvare i najveći snovi.

- Imperativ mog svakodnevnog angažovanja je da vama koji dolazite posle nas obezbedimo bolje i lepše uslove za život i rad, za sportske i sve druge pobede. Vi, gimnazijalci i srednjoškolci ekonomske škole iz Goraždevca ste primer kako se zemlja voli znanjem i usavršavanjem. Želim vam  da budete izuzetni u svemu što radite, sjajni sportisti i još bolji ljudi. Hvala vam na poseti i inspirativnoj energiji - poručio je Davor Štefanek.

Učenicima je bilo izuzetno drago što mogu da razgovaraju sa olimpijskim i svetskim šampionom u rvanju, a Štefanek je i odgovarao na mnogobrojna pitanja radoznalih mladih ljudi. Štefanek i Marinković su istakli da su u više navrata posećivali južnu srpsku pokrajinu, da je prava radost bila organizovati Mali sajam sporta u Kosovskoj Mitrovici 2021. godine i osvrnuli se na mogućnosti kako podržati mlade da se bave sportom svuda širom Srbije. 

Miljana Zlatičanin i Ivona Kolašinac, koje zanima novinarsvo, iskoristile su priliku da urade svoj prvi intervju sa Štefanekom.

Direktor škole Žarko Botić ovom prilikom uručio je zahvalnicu predsendiku SSS Davoru Štefaneku i generalnom sekretaru SSS Goranu Marinkoviću. čelnici Sportskog saveza Srbije uzvratiće posetu deci sa Kosova i Metohije u najskorijem periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading