PORODICA ŠUMAHER DEVASTIRANA: Stigle UŽASNE vesti - posle ovoga NEMA POVRATKA!

Autor:

Sport

06.04.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan udarac je pretprela poznata nemačka porodica.

PORODICA ŠUMAHER DEVASTIRANA: Stigle UŽASNE vesti - posle ovoga NEMA POVRATKA!

Foto: Profimedia

Mihael i Korina Šumaher

Kerpen-Manhajm, rodno mesto Mihaela Šumahera, totalno je uništeno, pošto su gotovo svi objekti u ovom selu srušeni zbog rudnika lignita, ugljena koji je vrlo pogodan za primenu kao energetsko gorivo.

Većina okolnih sela, u blizini Kerpen-Manhajma, je potpuno uništena, kako bi lignit mogao da se iskopava, a neverovatno zvuči podatak da u čitavoj regiji sada živi samo 12 osoba.

U Manhajmu, mestu gde je Mihael Šumaher živeo sa suprugom Korinom, više da gotovo i nema kuća, a jedna od onih koja je srušena je upravo i njihova. Kao razlog za to, organi vlasti u Nemačkoj su naveli zatvaranje nukelarnih elektrana, pa sada na drugi način moraju da stižu do energenata.

- Zahvaljujući Vladi, celo moje selo je postalo žrtva rudnika lignita. Uspeo sam da obnovim porodičnu kuću svojih roditelja, a srećom staza za karting još uvek postoji. Na njemu se ponovo održavaju trke i pokušavamo da na njemu damo šansu mladim Nemcima - rekao je Ralf Šumaher, Mihaelov brat, i nekadašnji vozač Formule 1.

Foto: Tanjug/AP

Ralf Šumaher, Mihaelov brat

Jasno je da iz ovakve situacije nema povratka i da su vlasti u Nemačkoj, zarad lignita, uništili gotovo celu oblast.

Ipak, da stvar ne bude toliko koša po Šumahere, pobrinuo se upravo Ralf, koji je uspeo da sačuva kuću njihovih roditelja, kao i karting stazu, koju je nekada Mihael koristio.

Podsetimo, legendarni F1 vozač se od 2013. godine nalazi u komi, nakon što je doživeo tragičnu nesreći na skijanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading