STIDI SE SVOJE ZEMLJE! MMA borac se ODREKAO Rusije!

Autor:

Sport

05.04.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burna reakcija Muhameda Mokajeva.

STIDI SE SVOJE ZEMLJE! MMA borac se ODREKAO Rusije!

Foto: Printscreen/Youtube

Muhamed Mokajev

Neobične vesti stižu nam iz MMA sveta.

Muhamed Mokajev, inače jedan od najboljih MMA boraca u "muva" kategoriji, rešio je da se odrekne Rusije.

Mokajev je rođen u ovoj zemlji, ali je zamolio sve da više uz njegovo ime ne stavljaju zastavu Rusije, niti da ga dovode u bilo kakvu vezu sa tom državom. Razlog je rat u Ukrajini, a burna reakcija desila se posle pobede nad Džafelom Filjom kada je Mokajev objavio snimak sa zvaničnog predstavljanja na kome se vidi da je za mesto njegovog rođenja navedeno "Bujnaksk, Dagestan, Rusija", što ga je iznerviralo jer je odavno odlučio da takmiči pod zastavom Velike Britanije. 

- Ne sviđa mi se ovo! Molim vas, napišite samo da sam iz Dagestana pre moje naredne borbe. Pročitao sam puno komentara o tome kako su Rusi protiv muslimana koji žele graditi džamije u Moskvi! To je bilo previše za mene. Mogu da kažem da u državi u kojoj sad živim nikada niko nije otvoreno bio protiv džamija - istakao je on.

 

 

Mokajev je rođen u Bujnaksku, u saveznoj republici Dagestan, a tokom karijere i dalje nema poraz! U amaterskom MMA ima skor 23-0, dok je u profesionalnim borbama do sada upisao deset pobeda u 11 nastupa, s tim da nije poražen u 11. Ta borba je poništena nakon slučajnog udaranja protivnika u međunožje. Što se tiče UFC, tu mu je skor 4-0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading