ŠOKANTNA VEST IZ MOSKVE: Anatolij Karpov teško povređen!

Autor:

Sport

31.10.2022

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih svetskih šahista u istoriji drevne igre hitno je hospitalizovan.

ŠOKANTNA VEST IZ MOSKVE: Anatolij Karpov teško povređen!

Foto: youtube.com/printscreen

Prema informacijama iz ruske prestonice, a koje prenosi "Telegraf", Anatolij Karpov hitno je primljen u bolnicu na odeljenje intenzivne nege.

Karpov je hospitalizovan u besvesnom stanju sa teškom povredom glave. Lekari su mu konstatovali zatvorenu krainocerebralnu povredu i prelom leve butne kosti.

Za sada iz ruske prestonice stižu oprečna tumačenja događaja u kojem je Anatolij Karpov povređen. Za sada se polemiše da li je napadnut od strane nepoznatih osoba prilikom izlaska iz ruske Dume, ili je do povreda došlo prilikom pada usled stanja teške alkoholisanosti.

Sedamdesetjednogodišnji Anatolij Karpov rođen je u Zlatousti, gradu u Čeljabinskoj oblasti  23. maja 1951. godine.

Šahom se bavi od svoje četvrte godine, a već u 12. godini bio je primljen na prestižnu šahovsku akademiju Mihaila Botvinika.

Na mestu svetskog šahovskog šampiona proveo je punih 16 godina. Najbolji šahista sveta bio je od 1975. do 1985. godine, kao i u periodu od 1993. do 1999. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading