RADIKALNE PROMENE: Svetsko prvenstvo 2022. će biti poslednje u ovakvom formatu!

Autor:

Sport

19.10.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno su uslišene molbe sa različitih strana.

RADIKALNE PROMENE: Svetsko prvenstvo 2022. će biti poslednje u ovakvom formatu!

Foto: OSSRB

Svetsko prvenstvo u odbojci 2022. će biti poslednje takmičenje održano u ovakvom formatu, saopštila je FIVB, odnosno krovna odbojkaška organizacija.

Ovo prvenstvo je obilovalo čudnim odlukama, pa su finalisti igrali čak 12 mečeva na ovom šampionatu. Takođe, dve grupe su se nalazile sa jedne, a dve sa druge strane žreba, pa se neke reprezentacije teoretski nisu mogle sastati pre finala ili meča za bronzu.

Ipak, radikalne promene su donete.

Odlukom Administrativnog Borda FIVB, SP 2026. u obe konkurencije biće igrano po novom sistemu, koji će biti identičan i za odbojkašice i za odbojkaše. 32 reprezentacije će biti podeljene u osam grupa sa po četiri selekcije. Plasman u osminu finala izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinale, polufinale, meč za treće mesto i finale. Svetski prvak na SP 2026. odigraće sedam utakmica  - saopštili su iz Odbojaškog saveza Srbije.

Foto: FIVB/PrintScreen

Zlatne odbojkašice

Tako da će se od sada prvenstva u odbojci igrati po sistemu dosadašnjih fudbalskih takmičenja, što deluje razumnije, nego dosadašnji sistem koji je bio vrlo zamoran za odbojkaše i odbojkašice.

Podsetimo, Srbija je na nedavno održanom prvenstvu u Poljskoj i Holandiji stigla do druge uzastopne zlatne medalje, nakon trijumfa protiv selekcije Brazila u finalu sa ubedljivih 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading