VLADA SRBIJE ODREŠILA KESU: Poznato koliko novca su dobile ZLATNE ODBOJKAŠICE!

Autor:

Sport

17.10.2022

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo zlato su dobro i naplatile.

VLADA SRBIJE ODREŠILA KESU: Poznato koliko novca su dobile ZLATNE ODBOJKAŠICE!

Foto: FIVB/PrintScreen

odbojkaška reprezentacija Srbije

Odbojkašice Srbije postale su u subotu nove-stare svetske prvakinje, nakon što su u finalu, u holandskom Apeldornu, savladale Brazil sa 3:0.

Srbija je tako odbranila tron, pošto su pre četiri godine naše odbojkašice ostvarile isti uspej u Japanu, nakon što su u uzbudljivom finalu pobedile Italiju sa 3:2.

Republika

Foto: Marija Stefanović

Doček zlatnih devojaka je održan sinoć u Beogradu

Osim zlatne medalje i čestitke cele nacije, srpske heroine su stigle i do odlične sume novca. Naime, Vlada Srbije je odlučila da glavnog trenera i članice odbojkaške reprezentacije nagradi sa po 30 000 eura.

Novčane nagrade dodeljene su u cilju afirmacije sporta i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u poslednjih desetak godina najuspešniji srpski kolektiv, posle vaterpolista Srbije. Od 2015. godine, ovo im je drugo uzastopno zlato na prvenstvima sveta, a takođe su osvajale i srebro i bronzu na prethodnim nastupima na Olimpijskim igrama. Imaju i dva zlata na prvenstvima Evrope, uz po jedno srebro i bronzu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading