Vesić: Vlada će biti formirana do 30. oktobra!

Autor:

Vesti

17.10.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, gostovao na televizji Hepi i rekao je da je veoma važno da nova Vlada Srbije bude formirana bude kompaktan tim. Dodao je da će “Vlada biti krizna jer živimo u turbulentnim vremenima i pod senkom rata koja se nadvila nad Evropom”.

Vesić: Vlada će biti formirana do 30. oktobra!

Foto: twitter.com/sicve011

Vesić je rekao da se duže čekalo na vladu zbog dogadjaja kojima su bili opterećeni i Evropa i Srbija poslednjih šest meseci.

- U vreme kada su završeni izbori rat u Ukrajini se rasplamsavao. Srbija je trpela velike pritiske zbog prilagođavanja naše spoljne politike politici EU. Imali smo krizu na KiM koju je izazvao Kurti kada je krajem jula pokušao da ukine srpske tablice. To je čitav niz vanrednih situacija u samo šest meseci koje su se nekada dešavale u jednoj deceniji. Predsednik i premijerka su morali ubrzano da delujuju kada je bilo u pitanju snabdevanje odnosno obezbedjivanje energenata - rekao je Vesić.  

Prema njegovim rečima, nova vlada će biti formirana u zakonskom roku, do 30. oktobra.  

- Premijerka Ana Brnabić priprema svoj tim i ekspoze. Kada taj posao bude završila obavestiće predsednika naše stranke Aleksandra Vučića koji će nakon toga zakazati sednicu Predsedništva na kojoj će se SNS izjasniti o njenim predlozima za ministre iz redova naše stranke. Zakonski rok za izbor Vlade je 30. oktobar. Predsednik je kazao da se neće čekati poslednji dan”, rekao je on i dodao da će politika nove vlade biti politika kontinuiteta. “Sve vlade od 2012. godine zaključno sa ovom sprovodile su politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Vučić i naša stranka, SNS, na prošlim izborima su pobedili tako što smo kroz kampanju “dela govore” dobili podršku naroda za to što smo uradili kao i da nastavimo istim putem. Zato će nova Vlada biti kabinet kontinuiteta bez obzira što će u njoj biti novih lica - rekao je Vesić.

Na pitanje novinara kako komentariše licitiranja povodom izbora vlade, Vesić kaže:

- Srpska napredna stranka je dala poverenje Ani Brnabić, na predlog predsednika Vučića da ona bude mandatar, i potpuno je  prirodno da ona pripremi svoj tim sa kojim će na dalje saradjivati. U tome će ima našu apsolutnu podršku. -

Vesić ističe da je važno da vlada odgovori na pet najvažnijih izazova koje je definisao predsednik Vučić, a to su: zdravstvo, finansijska i energetska stabilnost, obezbeđenje hrane i jačanje vojske i dodao da će vlada voditi računa da se zaštiti životni standard stanovništva, jer imamo uvezenu inflaciju zbog rasta cena u Evropi.  

I dodaje da se trudimo da ulažemo u infrastrukturu, jer je to jedini način da se preživi kriza.

- Mi se trudimo i uspevamo jedini u Evropi da vodimo principijalnu politiku. Naši gradjani moraju da znaju, bilo da li su glasali ili nisu za predsednika Vučića, da on nikada neće uraditi nešto što bi otežalo situaciju našeg naroda. Građani mogu da budu spokojni i sigurni. Dok je on predsednik neće biti rata i radićemo na tome da se zemlja razvija i raste i da građani budu sigurni. Jer on je predsednik svih gradjana - naglasio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading