Zbog čega je zovu "MALI IZROD", od koje zemlje je odbila milione i još MNOGO toga: Otkrivamo PET stvari koje niste znali o Tijani Bošković! (FOTO)

Autor: Andrej Kosić

Sport

16.10.2022

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tijana Bošković je ponovo heroj nacije, a Srbija prvak sveta u odbojci. Iako se o našoj najboljoj odbojkašici dosta toga zna, postoje neke stvari koje su malo ili uopšte nisu poznate.

Zbog čega je zovu "MALI IZROD", od koje zemlje je odbila milione i još MNOGO toga: Otkrivamo PET stvari koje niste znali o Tijani Bošković! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bošković

Tijana Bošković je izabrana za MVP-a Svetskog prvenstva, a Srbija je zahvaljujući njoj i njenim zlatnim saigračicama po drugi put u nizu najbolja na planeti..

Najbolja korektorka planete još jednom je odigrala, maltene, savršen turnir i ponovo izmamila osmehe na lice čitavoj našoj zemlji.

Zbog toga smo odlučili da vas sa ovim tekstom još bliže upoznamo sa našom heroinom, pa ćemo vam otkriti pet stvari koje su malo poznate o Tijani Bošković

1. DOLAZI IZ SPORTSKE PORODICE

Tijana Bošković ne bi bila to što jeste da nema izuzetne sportske gene. Kao što je već poznato, njena sestrea Dajana takođe se bavi odbojkom, i nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 

 

Ipak, ono što malo ljudi zna, jeste da se i Tijanin otac Ljupko bavio sportom na visokom nivou, pošto je bio profesionalni fudbaler u bivšoj Jugoslaviji.

Ni njen mlađi brat Vuk nije ostao imun na sport, uspešan je košarkaš i trenutno je član Borca iz Banjaluke, koji se takmiči u ABA 2 ligi i najjačem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Jedina koja se ne bavi, ili se nije bavila, sportom je majka Vesna, kojoj treba skinuti kapu što je čitavu porodicu uspela da održi na okupu i od kuće ih bodri u sportskim pobedama.

2. ZBOG LJUBAVI PREMA SRBIJI, ODBILA MILIONE

Tijana je kao mlađa bila odbojkaško čudo od deteta, zbog čega su mnogi hteli da je privole da igra za njihovu reprezentaciju.

Najdalje u tome otišla je Turska

Turci su bili spremni da Tijani i njenoj porodici daju, bukvalno, šta požele, ali su dobili odrečan odgovor.

- Tačno je da su nam nudili odlične uslove u Turskoj, mogli smo da biramo šta želimo, ali mi smo to odbili. Nismo čak ni razmišljali o tom predlogu. Moja Tijana je Srpkinja i može da igra samo za reprezentaciju ove zemlje - rekao je svojevremeno otac Ljupko.

3. ZAŠTO JE TIJANA "MALI IZROD" SVOJE PORODICE?

Čitava porodica Bošković navija za Crvenu zvezdu, osim Tijane.

Ona je svojevremeno i nosila dres Partizana u kojem je i stekla ime, i iz kojeg je kasnije prešla u turski Ezačibaši, za koji i danas nastupa.

 

 

Tijana je u jednom intervjuu za Ekspres otkrila kako je započela njena ljubav prema crno-beloj boji.

Jesam "mali izrod". Svi osim mene navijaju za Crvenu zvezdu. Tata kaže da me je tetka kupila čokoladama i poklonima još dok sam bila mala pa da zbog toga navijam za Partizan. A ja kažem da ne znam zašto baš Partizan. Jednostavno, tako je od malih nogu, i dok sam bila u Beogradu, priznajem, redovno sam pratila košarkaške utakmice crno-belih - rekla je zlatna srpska heroina.

4. ODBOJKA NIJE BILA PRVI SPORT KOJI JE TRENIRALA

U Bileći su devojčice, u vreme dok je Tijana odrastala, trenirale samo dva sporta, karate i odbojku.

Tako je bilo i sa njom, ali je na početku, umesto odbojke, odabrala karate.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Ipak, uskoro je i sama shvatila da u ovoj japanskoj borilačkoj veštini nema perspektivu zbog svoje visine, te se na sreći čitave Srbije prebacila na odbojku.

Za njenu dalju karijeru veliki značaj ima i trener Zoran Vidaković, koji ju je iz mlađih kategorija prebacio u prvi tim, a sve ostalo je istorija.

5. MISLI O BUDUĆNOSTI I STUDIRA FAKULTET

Tijana Bošković je poslednjih godina jedna od najboljih, ako ne i najbolja, odbojkašica sveta.

Ipak, i pored svoje sjajne profesionalne sportske karijere ona je upisala i fakultet.

Ona pohađa fakultet za menadžment. Njega je trenutno stavila po strani zbog sportskih obaveza, ali ima veliku želju da ga jednog dana diplomira i završi fakultet.

Takođe, veliki je obožavalac i stranih jezika, a najviše obožava španski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading