SPEKTAKL U ŠAPCU: Srbija napada Francusku, na talonu SVETSKO PRVENSTVO!

Autor: Žarko Sokić

Sport

12.10.2022

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama, hala će biti popunjena do poslednjeg mesta.

SPEKTAKL U ŠAPCU: Srbija napada Francusku, na talonu SVETSKO PRVENSTVO!

Foto: Starsport

Futsal reprezentacija Srbije odigraće drugi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Posle pobede u Norveškoj (4:2) u Šabac stiže Francuska i "Mini-orlovi" pokušaće da ostvare dobar rezultat pred nastavak kvalifikacija. Susret je na programu u 19 časova, prenos je obezbeđen na Areni sport Premium 3, a selektor Dejan Majes izneo je svoja očekivanja pred utakmicu:

- Francuzi mnogo ulažu u futsal, napreduju iz godine u godinu i sve su opasniji protivnik. Očekujem veliku borbu i neizvesnu utakmicu, ali smo ovom mikrociklusu pristupili maksimalno ozbiljno i cilj nam je da osvojimo svih šest bodova. Prvi deo posla uspešno smo obavili u Oslu, iako nije bilo nimalo lako. Igrali smo na specifičnom terenu, prvi put smo se sreli sa takvom vrstom podloge. Bila je prespora, jako klizava, sa mnogo iscrtanih linija koje su otežavale orijentaciju u prostoru. Uspeli smo nekako da se prilagodimo i da stignemo do pobede - rekao je Majes, pa se dotakao i zdravstvenog stanja u timu:

- Tim se menja, podmlađujemo reprezentaciju i drago mi je što su neki novi klinci iskoristili šansu i opravdali poverenje. Tu pre svega mislim na Rosića i Marinkovića koji su u Oslu pružili fenomenalnu partiju i značajno doprineli pobedi protiv Norveške. Imali smo četiri debitanta, Rosić je postigao dva gola i voleo bih da i protiv Francuske bude u sličnom golgeterskom raspoloženju.

Republika

Foto: FSS

Selektor Srbije Dejan Majes

 

Srbija nikada nije izgubila od Francuske. U kvalifikacijama za prethodno Svetsko prvenstvo u futsalu "Mini-orlovi" su slavili oba puta (5:4 i 4:2). Prethodno smo odigrali i dve prijateljske utakmice, u jednoj slavili sa 4:1, dok je druga završena nerešenim rezultatom - 3:3. Iskusni Stefan Rakić zna šta čeka naš tim protiv Francuske: 

- Zaista svi dišemo kao jedan. Atmosfera je zaštitni znak ove generacije i trudimo se da tako bude svaki put kada smo na okupu. Za utakmicu protiv Francuske vlada veliko interesovanje, Šapčani vole futsal, a siguran sam da će i hala u Požarevcu biti puna kada u novembru budemo dočekali reprezentaciju Norveške. Francuzima svakako nije svejedno, nikada nas nisu pobedili i pokušaće na sve načine da prekinu tu neugodnu tradiciju. Jedno je sigurno, utakmica u Šapcu ne rešava pitanje plasmana na Svetsko prvenstvo, sve će se znati tek posle revanš susreta koji je na programu u martu sledeće godine u Francuskoj. Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu i nemamo nameru da se bavimo kalkulacijama.

Republika

Foto: FSS

Stefan Rakić

 

Plasman u završnu fazu kvalifikacija obezbediće prvoplasirane selekcije iz 12 grupa i još četiri najuspešnije drugoplasirane selekcije iz svake grupe. Uloga domaćinstva predstojećeg Mundijala još uvek nije dodeljena, a kandidati su Iran, Indija, Maroko, Meksiko, SAD i Gvatemala. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading