OGLASILA SE FIA! Red Bul kriv za kršenje propisa, Ferstapenu ostaje titula!

Autor:

Sport

10.10.2022

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Red Bula u šampionatu Formule jedan prekršila je prošle sezone budžetske propise, saopštila je danas Međunarodna automobilska federacija (FIA), prenose britanski mediji.

OGLASILA SE FIA! Red Bul kriv za kršenje propisa, Ferstapenu ostaje titula!

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju FIA-e se navodi da je Red Bul napravio manji prekršaj, kao i Aston Martin. Međutim, kazna za ova dva tima nije određena. Oba tima će po objavljivanju kazne imati pravo žalbe.

Britanski mediji podsećaju da se prekoračenje ograničenja budžeta za manje od pet odsto smatra manjim kršenjem pravila.

 

 


FIA je potvrdila da će ekipa Red Bula ostati vlasnik šampionske titule u F1 za 2021. i 2022. godinu. Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je prošle sezone titulu u konkurenciji vozača, dok je titula u konkurenciji konstruktora pripala Mercedesu.

Ferstapen je juče na Velikoj nagradi Japana obezbedio novu titulu četiri trke pre kraja šampionata, pošto ima nedostižnih 366 bodova. Red Bul je trenutno prvoplasirali u generalnom plasmanu konstruktora sa 619 bodova, dok Ferari ima 454.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading