HAOS, TRI SATA TRKE I - TITULA! Maks Ferštapen šampion je F1 karavana!

Autor:

Sport

09.10.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđanin je do trona došao u Japanu.

HAOS, TRI SATA TRKE I - TITULA! Maks Ferštapen šampion je F1 karavana!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen osvojio je Veliku nagradu Japana i na taj način obezbedio titulu u F1 karavanu.

Holanđanin je na stazi Suzuka trijumfovao ispred Serhija Peresa i Šarla Leklera, a trka je bila veoma zanimljiva i dramatična, te je čak prekinuta i nije odvozana cela.

Vožena je po kišnim uslovima, došlo je do haosa i prekida koji je trajao više od dva sata, a Ferštapen je uspeo da izađe kao pobednik.

 

 

Već u prvom krugu sa staze je izleteo  Karlos Sainc, a za njim je odustao i Aleksander Albon.

Crvene zastave su istaknute u trećem krugu i na novi izlazak čekalo se do 9 časova i 15 minuta, a prema pravilima u slučaju kada su istaknute crvene zastave trka mora da se završi u roku od tri sata. Pošto je početak bio u 7, ostalo je još 45 minuta borbe za prvo mesto na stazi Suzuka. 

Ferštapen je ubedljivo trijumfovao i došao do 12. pobede u sezoni, pa mu treba još jedna da izjednači rekord Fetela i Šumahera. Na drugom mestu je bio Lekler, a na trećem Serhio Peres, ali su posle kazne koju je dobio Lekler njih dvojica obrnuli pozicije.

Trka se nije vozila cela, ali su bodovi podeljeni kao da jeste. Desetak minuta posle kraja objavljeni su konačni rezultati i Ferštapen je osvojio titulu.

Ovo je ludilo, osećanja su mi pomešana. Osvajanje prve titule nisam mogao ni da zamislim, ove godine sam zaista uživao. Zahvalan sam svima, celom timu koji mi je pomogao. Učinili smo bolid bržim, napredovali smo iz godine u godinu, dve titule. Zaista neverovatno. Volim ovakvu vrstu pritiska - poručio je Ferštapen posle osvajanja titule.

Šarl Lekler je dobio pet sekundi kazne po završetku trke jer je izletanja u poslednjem krugu, pa je zbog toga pao na treću poziciju. 

 

 

U Japanu je umalo došlo i do tragedije kada je Francuz Pjer Gasli za dlaku izbegao traktor koji se našao na stazi. Tu situaciju možete pronaći OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading