ZVEZDA SPREMNA ZA IZAZOVE: Igrači nisu prvi put u ovakvoj situaciji, znaju kako da se nose sa tim!

Autor:

Sport

04.10.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener OK Crvena zvezda, Igor Žakić, zadovoljan je pripremnim periodom i očekuje uspešnu sezonu.

ZVEZDA SPREMNA ZA IZAZOVE: Igrači nisu prvi put u ovakvoj situaciji, znaju kako da se nose sa tim!

Foto: OK Crvena zvezda

Minulog vikenda odbojkaši Crvene zvezde igrali su na Memorijalnom turniru „Mija Todorović“ u Topoli.

U prvom meču izabranici Igora Žakića slavili su protiv Spartaka iz Subotice sa 3:1, dok su u finalnoj utakmici izgubili od večitog rivala. Uprkos tome, trenera crveno-belih može da raduje igra, naročito ako se zna da je ekipa nova i da je potrebno vreme da sve dođe do nivoa da savršeno funkcioniše. Opet, ekipa ima i dovoljno vremena da ispravi sitne greške.

- Generalno, prijateljski turniri su tu za uigravanje, nismo imali neki imperativ rezultata. Želeo sam da vidim kako se ekipa ponaša u situacijama kada recimo gubimo, kada su tesni krajevi setova. Tu se i videlo na čemu moramo da radimo, verujem da ćemo da rastemo kao ekipa kako sezona bude išla svojim tokom. U svakom slučaju turnir u Topoli je bio dobra provera pred početak sezone. Drago mi je, da smo dosta bolje izgledali u odnosu na turnir u Novom Sadu, fizički, taktički. Generalno, mislim da nam je nedostajalo samo te psihološke komponente u utakmici sa Partizanom u tim egal završnicama. Na tome ćemo raditi i siguran sam da će doći do velikog napretka – istakao je Igor Žakić, trener Crvene zvezde.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

OK Crvena zvezda

 

Da li postoji neki segment igre koji vas brine pred početak nove sezone?

- Drago mi je da nemam brigu u smislu nekih težih povreda. Što se tiče stvari vezanih za igru, za brigu nema mesta. Sezona je duga i verujem da ćemo našu najbolju igru pokazati, tek tamo kasnije kad za to bude vreme. Meni je bitno da delujemo i rastemo kao ekipa i da svako shvati svoju ulogu unutar tima i da se tu neke stvari iskristališu. Sve će to doći na svoje mesto sa zvaničnim utakmicama, pobedama, možda i nekim porazom. Ovo što je trebalo da uradimo do sada, to smo uradili dosta dobro.

Prošlo je skoro dva meseca, da li su se novajlije privikle na vaše zahteve, kako to sada funkcioniše, prošli put ste rekli da traje faza upoznavanja?

- Još uvek smo u fazi adaptacije, ali ide to u pozitivnom smeru. Nije to nešto što dolazi preko noći, treba i malo vremena, da oni osete mene u nekim momentima, ali i ja njih. Moramo da budemo svesni da smo na istoj strani, ide to dobrim tokom. Rano je još da dolazimo u tu situaciju da se te stvari kristališu, ali drago mi je da je počelo da ide u pravom smeru.

Kako će izgledati period do početka nove sezone, nije još mnogo ostalo?

- Očekuje nas jedna dobra nedelja rada i to mi je drago. Bez prijateljskih utakmica, želimo da se fokusiramo na ono što nas očekuje, da izvučemo analizu iz svih mečeva i vidimo šta je to igrački manjkalo u ovim utakmicama, da probamo da se psihološki pripremimo za naporan period koji je pred nama. Želimo ovu nedelju da iskoristimo maksimalno dobro, jer nas očekuje domaći kup, prvenstvo, CEV kup.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

OK Crvena zvezda

 

Crvena zvezda je klub koji traži rezultate, trofeje, da li ste spremni za sve što vas očekuje?

- Jesmo. Većina naših igrača se ne nalazi prvi put u takvoj situaciji. Znaju oni kako da se nose sa tim. Sa druge strane imamo dosta dobar roster, da možemo da rotiramo u slučaju da stvari ne krenu kako treba ili da dođe do nekog velikog zamora. Spremni smo na svim poljima, psihički, fizički. U dobroj smo formi u kojoj bi i trebalo da budemo pred početak prvenstva – zaključio je Žakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading