CRVENA ZVEZDA DRUGA NA MEMORIJALU "DRAGAN ŠAKOTA ŠALE“! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

01.10.2022

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofej namenjen pobedniku 21. Memorijalnog turnira „Dragan Šakota Šale“ otišao je u ruke odbojkašica Uba, koje su u finalu savladale domaću ekipu Crvene zvezde sa 3:1 po setovima 25:21, 25:13,21:25,25:18.

CRVENA ZVEZDA DRUGA NA MEMORIJALU "DRAGAN ŠAKOTA ŠALE“! (FOTO GALERIJA)

Foto: OK Crvena zvezda

Ratko Pavličević, trener crveno-belih počeo je finale protiv Uba u sastavu: Taubner, Živojinović, Marković, Ćirović, Čanak, Stojić, Đurđević. 

Trudile su se domaće odbojkašice od starta meča da nametnu svoj ritam, međutim sreća im je u odlučujućim poenima okrenula leđa. Uprkos porazu, crveno-bele devojke su ostavile dobra utisak, a sigurno će do početka sezone ispraviti i sitne nedostatke u igri. 

Imale su lepu priliku izabranice Ratka Pavličevića da dođu do preokreta. Fatastično su odigrale treći set, uprkos početnom vođstvu Ubljanki, međutim u četvrtom su gošće uspele ponovo da se „odlepe“ i na kraju slave sa 3:1.

U pobedničkoj ekipi najbolja je bila Bojana Čelić sa 20 ponena. Sa druge strane u Crvenoj zvezdi finalni meč sa 11 poena su završile Božica Marković i Tara Taubner.  

Pre finalne utakmice u SC „Voždovac“ na Banjici odigran je i meč za treće mesto. Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove ubedljivo su savladale TENT sa 3:0 po setovima 25:9, 26:24, 28:26. 

Utakmica je samo u prvom setu bila bez neizvesnosti, ipak u druga dva TENT je pojačao ritam, međutim ni to nije bilo dovoljno da se savlada vrlo dobra ekipa iz Stare Pazove. Najviše poena na meču imala je Branka Tica 20, dok je Jovana Zelenović duel za treće mesto završila sa 11 u pobedničkom timu. Najefikasnija u ekipi TENT-a bila je Ana Malešević sa 11 poena.  

Za najboilju odbojkašicu turnira proglašena je igračica Uba, Anet Barbara Alfon Benitez, koja je na kraju imala učinak od 19 poena, a trofej joj je predao sportski direktor Crvene zvezde Nikola Rosić. 

Treofeje pobedničkoj i ekipi Crvene zvezde predala je Vera Šakota, supruga pokojnog Dragana Šakote, po kome i ovaj prestižni turnir nosi ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading