MAKSIMOVIĆ PRED TRAJAL: "Mislim da ćemo se mi pitati!"

Autor:

Sport

01.10.2022

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sklopu 12. kopa Mozzart Bet Superlige Srbije, ekipa Metalca će ugostiti ekipu Trajala iz Kruševca.

MAKSIMOVIĆ PRED TRAJAL: "Mislim da ćemo se mi pitati!"

Foto: Privatna arhiva

Posle šest kola bez pobede, Metalac je najzad ubeležio sva tri boda na gostovanju ekipi Novog Sada 1921 u sredu. Slavili su Milanovčani golom Đurića s bele tačke. Na Gat Areni vodila se doslovno rovovska borba, imajući u vidu stanje terena.

Foto: Promo

 

Ova okolnost, prema rečima povratnika u plavo-beli dres, Igora Maksimovića, osujetila je planove trenera Matkovića da sprovede tečnu igru kakvu Metalac inače želi, a samim tim i mogućnost postizanja više golova.

- Znali smo da uslovi neće biti idealni, ali devedeset posto onoga što smo dogovarali i spremali, bukvalno je palo u vodu čim smo na licu mesta videli kakav je teren, - istakao je Maksimović. - Mi nismo ekipa kojoj odgovara takva podloga, već sve radimo kroz sistemski pristup za dobar protok lopte, što u Novom Sadu nije bilo moguće. Kada se na to doda da je protivnik ozbiljna ekipa, sa superligaškim pojedincima, koja zna šta radi čak i u otežavajućim situacijama, jasno je da minimalna pobeda predstavlja veliki uspeh za nas u ovom trenutku.

A trenutak je za pobedu zaista bio idealan, posebno ako se ima u vidu da se prvotimci Metalca ubrzano prilagođavaju zahtevima trenera kome je ovo bio tek drugi meč posle odlaska Rađenovića.

- Dosta je sve to dobro, sve se radi sistemski, malo šta se prepušta slučaju, koliko je to u fudbalu moguće. Zna se tačno ko šta treba da odradi, ali nam treba još malo vremena da se uhodamo kod nekih njegovih zahteva.

Nedeljni susret s desetoplasiranim Trajalom biće za Metalac treća utakmica u devet dana.

- Stalno se pominje da je liga ujednačena, što se pokazuje kao definitivno tačno. To važi i za Trajal. Skoro sve što bih rekao o drugima, rekao bih i o njima. Dobra ekipa, sa iskusnim pojedincima, koji znaju da igraju na rezultat, da kazne svaku našu grešku i da se dobro čuvaju. Ali mislim da ćemo se ipak mi pitati, kao i u većini utakmica do sada, samo je važno da hladne glave ispoštujemo plan stručnog štaba. Ako makar i dva posto od toga odstupimo, imaćemo problem - upozorio je Maksimović.

Metalac protiv Trajala neće moći da računa na Žakulu, koji je u Novom Sadu zaradio crveni karton, ali ni na kapitena Mirkovića zbog nagomilavanja žutih kartona. Njega će pred mrežom najverovatnije menjati mladi Premović. Meč počinje u 18 sati. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading