Igor Žakić, trener odbojkaša Crvene zvezde: Čeka nas zanimljivo prvenstvo, zadovoljan sam dosadašnjim radom!

Autor:

Sport

22.09.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrudila se uprava Crvene zvezde da trener muške seniorske ekipe Igor Žakić ovog leta dobije kvalitetna pojačanja. Ako je dolazak trofejnog Aleksandra Okolića bio samo najava ambicija kluba iz Ljutice Bogdana, onda su ostala pojačanja među kojima su Lazar Koprivica, Aleksa Polomac, Lazar Marinović samo potvrda želje svih u klubu da se trofeji ove sezone vrate u crveno-belu porodicu.

Igor Žakić, trener odbojkaša Crvene zvezde: Čeka nas zanimljivo prvenstvo, zadovoljan sam dosadašnjim radom!

Foto: OK Crvena zvezda

Igor Žakić

Od početka avgusta odbojkaši Crvene zvezde rade u svojoj kući, a sada su već uši u fazu prijateljskih utakmica.

U principu sam zadovoljan dosadašnjim radom u pripremnom periodu. Prokletstvo svih trenera je da su uvek nezadovoljni, ali do sada je sve kako smo i zamišljali, što se tiče provera, treninga. Dobro se radi, nemamo razloga da se mnogo žalimo. Uglavnom povrede su nas zaobišle, imamo samo izostanke zbog povišene temperature, ništa strašno. Nekih većih nezgoda na sreću nemamo – rekao je Igor Žakić, trener seniorskog tima Crvene zvezde.

U minulom periodu ekipa je odigrala i nekoliko prijateljskih utakmica, a akcenat je pre svega bio na uigravanju ekipe.

Imali smo tri redovne i jednu sparing utakmicu, ali rezultat u tim duelima nije bio u prvom planu. Trudili smo se da vidimo na čemu bismo u igri morali još malo da radimo. U svakom slučaju veći deo onoga što radimo na treninzima pretvorili smo u delo, što me raduje. Igranje na rezultat ostavili smo za narednu  nedelju, gde će i pritisak te vrste biti veći.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde

Finalna faza priprema pokazaće i gde se Crvena zvezda nalazi pred početak nove sezone, a provera će biti dovoljno da Žakić sklopi pobednički mozaik.

Za vikend nas očekuje turnir u Novom Sadu. Igramo protiv Novog Sada, a onda nas čeka duel protiv boljeg iz utakmice Vojvodina – Mladi radnik. Zatim ćemo učestvovati na mini turniru u Topoli. Igramo sa Suboticom, zatim čekamo boljeg iz duela Topola – Partizan. Verovatno će to biti poslednje provere pred početak sezone.

Ekipa je pretrpela značajne promene u odnosu na minulu sezonu. Došlo je dosta novih igrača, pa je logično potrebno i vreme da se i oni naviknu na zahteve, odnosno princip rada trenera Igora Žakića.

– Sve ide svojim tokom. Tačno, promenilo se dosta igrača, stigla nam je „nova krv“. Svi su željni dokazivanja. Što se tiče kohezije nije još na tom nivou, ali idemo polako, dečijim koracima. Sad nam je fokus da budemo energetski bolji, da delujemo kao ekipa i to je jedan od zadataka na utakmicama.

 

 

Titula se već duže vreme čeka u Ljutice Bogdana u muškoj konkurenciji, ipak svi su ubeđeni da će se iz Novog Sada na kraju ove sezone preseliti u Beograd.

– Svi negde mislimo da možemo, mnogo toga je u igri. Moramo samo da ostanemo čvrsto na zemlji do momenta dok se ne budemo borili za nešto veliko. Želim da pokažemo našu najbolju igru za ciljeve koje igramo. Ne bežimo od najviših, ovo je Crvena zvezda, od nas se to i očekuje.

Crvena zvezda dovela je vrhunska pojačanja, ali nisu gubili vreme ni ostali klubovi.

– Generalno treneri o tome pričaju, ko se kako pojačao kad se sretnu. Više ekipa će se boriti za prva tri mesta. Liga će biti prilično jača. Vratili su se neki kvalitetni momci iz inostranstva, bivši i sadašnji reprezentativci. Neće biti lakih utakmica ove sezone. Imamo i dve ekipe više sad, što znači i četiri utakmice plus u ligaškom delu. Biće zahtevno bez obzira da li se igra kod kuće ili na strani. Po meni nekoliko je favorita za titulu ove sezone. Vojvodina kao aktuelni šampion, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac, Subotica. Svi smo tu negde slični. Prvenstvo će biti zanimljivo – zaključio je Žakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading