SA OCA NA SINA! Nikola Perić: Nastavak porodične tradicije u Zvezdi!

Autor:

Sport

22.09.2022

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejanov naslednik heroj pobede crveno-belih nad pančevačkim Dinamom 35:33 u prvom kolu ARKUS lige.

SA OCA NA SINA! Nikola Perić: Nastavak porodične tradicije u Zvezdi!

Foto: RK Crvena zvzeda

Nikola Perić

Rukometaši Crvene zvezde u prvom kolu ARKUS lige u Šumicama pobedili su pančevački Dinamo 35:33, a jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je mladi Nikola Perić.

Sa samo 19 godina u debiju za crno-bele se razbranio i bio heroj prvog trijumfa posle devet utakmica protiv pomenutih gostiju.

- Svaki debi je za mene poseban. Lep je to osećaj, ponekad i težak jer je to ipak prva utakmica za novi tim… Utakmica je bila odlična igrali smo protiv jednog od favorita za titulu ove sezone i mislim da je cela ekipa pokazala da ima želju i srce koje je ostavila juče na terenu, borili smo se do zadnjeg sekunda davali sve od sebe i na kraju zasluženo pobedili - rekao je Perić.

Nikola je talenat nasledio od oca Dejana koji je dve decenije branio boje naše zemlje, a karijeru je počeo upravo u beogradskim crveno-belima i potom krenuo u svet.

Republika

Foto: Starsport

Rukometaši Crvene zvezde

Osvojio je bronze na Evropskim i Svetskim prvenstvima, zlato na Mediteranskim igrama i srebro na igrama dobrih volji.

- Moj osećaj je izvanredan... Presrećan sam dolaskom u Zvezdu gledajući na to da je i moj tata igrao tu i da se ta tradicija nastavlja. Ciljevi su mi da napredujem uz dobar rad i ljude u ovoj ekipi, da rastem i kao igrač i čovek… Kao ekipa uvek ćemo ući u utakmicu da je pobedimo nebitno protiv kojeg protivnika igramo, jer svaka utakmica i svaki rival može da se pobedi - istakao je Nikola.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Perić

Otkrio je i savete oca Dejana pre debija i reči posle utakmice.

- Tata mi je najveća podrđka i kao što mi uvek pre svake utakmice kaže, tako mi je i sada rekao - da je uz mene kako god bilo na utakmici, da dam sve od sebe i da me voli više od svega. A nakon debija, bio je presrećan i ponosan i rekao mi je da u sledećoj utakmici gledam da bude još bolje.

Republika

Foto: Starsport

Dejan i Nikola Perić i Nenad Peruničić

Za kraj, reči je bilo i o dresu reprezentacije.

- Nadam se da ću jednog dana svojim radom zaslužiti da budem pozvan u "A" selekciju, ali dug je put do toga. Puno utakmica, dokazivanja i rada - zaključio je Nikola Perić u razgovoru za "Sportske.net".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading