ZVEZDA IZ DANA U DAN SVE JAČA: Crveno-beli predstavili pojačanja u obe konkurencije!

Autor:

Sport

15.09.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije upravu OK Crvena zvezda „opio“ prošlogodišnji uspeh, nisu spavali ovog leta na „lovorikama“, već su od dana proslave duple krune počeli da razmišljaju o novoj sezoni.

ZVEZDA IZ DANA U DAN SVE JAČA: Crveno-beli predstavili pojačanja u obe konkurencije!

Foto: OK Crvena zvezda

Predstavljanje novih odbojkaša i odbojkašica Crvene zvezde

Rezultat su vrhunska pojačanja u obe konkurencije. Odbojkašice će u sezoni koja sledi biti jače za Katarinu Čanak i Aleksandru Ćirović, a odbojkaše su pojačali Lazar Marinović i Aleksa Polomac.

Ovo je rezultat uspešnih pregovora potpredsednika Crvene zvezde Milana Vujka i generalnog direktora Nikole Rosića sa igračima i igračicama.

Želeli su u Crvenoj zvezdi da sklope šampionski tim za novu sezonu, tako da nisu štedeli energiju, upotpunjenu znanjem da dovedu od igračkog kadra ono što im je neophodno. Kako su tekli pregovori sa Lazarom Marinovićem i Aleksom Polomcem i koliko je bilo teško uraditi ovako značajan posao za ekipu objasnio je generalni direktor Nikola Rosić:

U neku ruku je bilo teško jer su to igrači koji su na svojim pozicijama možda i najbolji u ligi. Opet i dobro znamo naše ciljeve za novu sezonu. Obe strane su prepoznale kvalitet, nadam se uspešnoj saradnji. Jako sam ponosan jer smo završili dobar posao.

Muška seniorska ekipa priprema se već mesec i po dana i svi se u klubu nadaju da će i odbojkaši biti podjednako uspešni kao njihove koleginice prošle godine.

Iskreno, nadam se da i naši odbojkaši mogu da budu uspešni kao odbojkašice. Potpuno sam siguran da ćemo biti konkurenti da se borimo za sve trofeje u domaćem takmičenju. Želimo i u Evropi da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Ekipa je dobro koncipirana, sviđa mi se karakter i kako rade momci. Još smo u početnoj fazi, ali to sve ide uzlaznom putanjom. Mislim da će naši odbojkaši biti pravi kada to bude bilo najpotrebnije.

Osvrnuo se zatim direktor Crvene zvezde i na formiranje ženske ekipe, koja je pretrpela dosta promena u odnosu na minulu sezonu.

Za godinu dana podigli smo lestvicu na najviši novo. Želimo da nastavimo istim putem, pratimo naše ciljeve. Mislim da smo favoriti u odnosu na ostale ekipe. Nema sumnje da ćemo ići na sva tri trofeja u domaćem takmičenju. Igramo i Ligu šampiona što je značajno za nas. Da, bilo je teško sklopiti novi tim, ali smo to uradili na pravi način – zaključio je Nikola Rosić, generalni direktor OK Crvena zvezda.

Aleksa Polomac igra na poziciji srednjeg blokera i dolazi iz Mladog radnika, ekipe koja je prošle godine poražena u finalu Kupa Srbije od Partizana.

Došao sam u Crvenu zvezdu, klub sa velikim ambicijama. Privilegija je igrati u Ljutice Bogdana. Jasni su ciljevi, dobro se radi. Očekujem velike rezultate, ukoliko ispoštujemo sve što trener bude tražio od nas. Idemo na oba trofeja i ne bi trebalo da imamo problema, ukoliko sve uradimo sve što trener bude tražio od nas – rekao je Aleksa Polomac, novi član Crvene zvezde.

Objasnio je novajlija u timu crveno-belih i šta ga je dovelo u crveno-belu porodicu.

Video sam da je ovo najbolja opcija za mene u ovom periodu karijere. Dobar je trener, još bolje se radi. Najbolja šansa da se svi pokažemo i napravimo nešto više u karijeri.

Osvrnuo se i na konkretan rad Polomac u crveno-belom i saradnju sa trenerom Igorom Žakićem.

Sve teče po planu. Ušli smo u period prijateljskih utakmica, polako se i privikavamo na taj ritam sreda-subota. Sve funkcioniše dobro, nadamo se najboljem na početku prvenstva – rekao je Polomac.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Predstavljanje novih odbojkaša Crvene zvezde

Lazar Marinović, igra na poziciji primača servisa i u Ljutice Bogdana stigao je iz Partizana.

Proveo sam četiri godine u Partizanu, osetio sam da je trenutak da odem. Došlo je do zasićenja, tražio sam promenu. Razmišljao sam dugo šta da radim. Usledio je poziv Nikole Rosića, generalnog direktora Crvene zvezde, predočio mi je ciljeve kluba za narednu sezonu. Postao sam zainteresovan, ekipa mi se svidela, trener takođe, tako je došlo do saradnje. Ne sumnjam da će uz dobar rad stići i uspeh – objasnio je dolazak među crveno-bele Lazar Marinović.          

Čakaju već dugo na titulu u Crvenoj zvezdi. Poslednji put radovali su se ovom trofeju još u sezoni 2015/16.

Ekipa je bolja nego prošle godine, klub napreduje, to je evidentno. Zašto da ne, možemo da ponovimo uspeh odbojkašica. Energija i atmosfera između igrača, stručnog štaba i uprave kluba je jako bitna. Nadam se da ćemo napraviti korak dalje u odnosu na prošlu sezonu.

Dok je nosio dres Partizana uvek je baš kao i svi imao veliki motiv protiv Crvene zvezde, ipak dolazak među crveno-bele sada kod Marinovića ima posebnu težinu.

Zvezda je veliki klub sa tradicijom. Igrao sam protiv crveno-belih sa velikim motivom. Sada će biti čudan osećaj biti na suprotnoj strani i protiv Partizana. Radujem se iskreno toj utakmici – objasnio je Marinović.

Aleksandra Ćirović, igra na poziciji tehničara i minule sezone bila je u Kazahstanu, njeno dragoceno međunarodno iskustvo (igrala u Rumuniji, Tajvanu), sigurno će biti od velike koristi crveno-belim devojkama.

Srećna sam što posle četiri godine ponovo imam priliku da igram u Srbiji, još mi je draže što je to Crvena zvezda. Zadovoljan sam što ću konačno igrati pred domaćom publikom. U svakom slučaju dolazim sa dovoljno iskustva, sticala sam ga na međunarodnim utakmicama. Prošle godine smo igrali klupsko prvenstvo Azije, bile smo prve. Verujem da će to poslužiti Zvezdi u evropskim mečevima – rekla je Aleksandra Ćirović.

Pre odlaska u inostranstvo pomenuta igračica je nosila je dres Vizure. Ipak, adaptacija na novu sredinu joj nije teško pala. Na pitanje da li je trener Ratko Pavličević zahtevan, Aleksandra Ćirović je odgovorila:

Jeste zahtevan, svi znamo kakav je Ratko. Imamo i fantastičan stručni štab. Mislim da je pred nama odlična sezona. Krenuli smo već i sa pripremnim utakmicama, uigravamo se još, verujem da će sve biti super.

Veliki klub nosi i veće obaveze, pritisak je ogroman, jer su trofeji uvek prioritet.

Zvezda je prošle godine napravila fantastičan uspeh. Odgovornost je sada velika na nama da se ponovi sve to. Nadam se da ćemo uspeti. Očekivanja su maksimalna, opravdano.

Iako je bila četiri sezone van Srbije, Aleksandra Ćirović ističe da je pratila domaće prvenstvo:

Dosta devojaka ovde u Zvezdi poznajem iz prethodnog perioda, sa nekima sam i igrala. Pratila sam domaće prvenstvo. Srećna sam što sam po prvi put u Zvezdi, nadam se ne i poslednji. Motivisana sam, kao i moje saigračice. Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspeh.

Konkurencija će ove sezone biti ogromna i sve ekipe žele crveno-bele odbojkašice da „skinu“ sa trona.

Slična priča kao prošle godine. Ub ima dobru ekipu, Lajkovac, Stara Pazova, takođe. Biće tu zanimljivih utakmica, ali mislim da smo favoriti.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Predstavljanje novih odbojkašica Crvene zvezde

Katarina Čanak, igra na poziciji srednjeg blokera i praktično se vraća u „svoju“ kuću. Sa Crvenom zvezdom je već osvajala titule i Kup Srbije:

Nije mi bilo teško da se vratim u moju drugu kuću. Odrasla sam u Zvezdi, ovde sam provela 12 godina, bila sam kapiten. Kada su me pozvali iz kluba bila sam jako srećna i odlučila sam da se vratim.

Sarađivali su trener Ratko Pavličević i Katarina Čanak, istina pre nekoliko godina u Crvenoj zvezdi.

Zrelija sam i drugačija u odnosu na taj period kada smo trener Pavličević i ja sarađivali. Imala sam tada 15 godina. Rale je sa druge strane sličan, mnogo se radi, trenira. Dobar čovek, iskusan trener. Što se mene tiče, sada sam iskusnija i više slušam nego sa 15 godina. Sviđa mi se ekipa, hemija između nas je fantastična. Radimo na tome da dođemo do forme do početka sezone.

Sa Crvenom zvezdom Katarina ima tri titule, ali sad će poseban motiv biti Liga šampiona.

Dosta me motiviše elitno takmičenje, želimo u što boljem svetlu da predstavimo ovaj klub i Srbiju u Evropi. Nama je cilj da uspešno završimo kvalifikacije i plasiramo se u Ligu šampiona. Možemo daleko da doguramo.

Na pitanje ima li pritiska da se ponovi prošlogodišnji uspeh Katarina Čanak je odgovorila:

Malo smo da tako kažem svi na iglama dok igramo za ovaj klub. Pritisak može nekada da „stegne“ ruku, ali može i da podigne, samo je pitanje kako to ko prihvata. Mi to prihvatimo kao izazov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading