JANJIĆ "ZLATNI DEČKO" INĐIJE: Iskusni organizator igre iz Sremske Ravnice ove sezone adut trenera Jovana Golića!

Autor: I. ĐURĐEVIĆ

Sport

15.09.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan: „Vratio sam se po treći put u redove „zelenih“ jer posle Budućnosti iz Dobanovaca volim ovaj tim, volim ovaj grad, delim pobedničke ambicije sa saigračima i čelnim ljudima kluba.“

JANJIĆ "ZLATNI DEČKO" INĐIJE: Iskusni organizator igre iz Sremske Ravnice ove sezone adut trenera Jovana Golića!

Foto: Irena Đurđević

Mian Janjić po treći put u dresu Inđije

Prošao je put od dečka koji obećava do dečka koji vredi. Lucidni vezista „zelenih“, Milan Janjić (30) se od ostalih igrača odvaja po fudbalskoj odmerenosti.

Republika
 

- Ne jurim uspeh, treniram i koristim svaku priliku da na terenu prvo uživam a onda i na delu pokažem samo ono šta se od mene očekuje - iskren je u razgovoru za Republika.rs iskusni Milan Janjić.

Znate svoj posao?

- Moji zadaci na terenu se ne razlikuju od onih što ima bilo koji igrač iz srednjeg reda nekog tima.

Kažu: Vaše lopte „imaju oči“?

- Tako se priča. Istina je da umem da ocenim i u pravom trenutku pošaljem pas i „spojim“ saigrača sa golom što je, po nepisanom pravilu, povoljna šansa za pogodak.

Prepoznatljivi ste i po golovima iz slobodnih udaraca.

- Umem da pogodim sa distance. Tako se jednostavno „namesti“. Volim da izvodim slaobodnjake i često posle treninga ostajem duže da vežbam šut. To me dodstno opušta.

Republika

Foto: Irena Đurđević

Milan Janjić je tokom karijere igrao i za Srem iz Jakova

Imate lepu minutažu u timu „zelenih“.

- Koristim vreme na terenu najbolje što umem, zahvalan treneru Goliću na poverenju i saigračima na podrsci tokom 90 minuta igre.

Vratili ste se na mesto uspeha po treći put u karijeri.

- Pored Budućnosti iz Dobanovaca, Inđija je moj klub, zato se rado vraćam u tim „zelenih“. Kada se osvrnem, lepe dane sam proveo u ekipi, to sve objašnjava. I danas mi je ovde sve potaman.

Svakodnevno putujete na relaciji Dobanovci – Inđija – Dobanovci?

- U Inđiji se osećam kao „svoj na svome“. Zato mi nije teško da svakodnevno pređem 60-ak kilometara. Mogu i da stanujem u Indjiji, ali odabrao sam da putujem na trenig jer ne gubim puno vremena u automobilu.

Uvek uz Budućnost

Koliko pratite rezultate bivšeg kluba, Budućnosti iz Dobanovaca?

-Živim u Dobanovcima, Budućnost je tim u kome sam se igrački afirmisao, najbolji prijatelji su mi nekadašnji saigrači tako da uvek, kada mi profesionalne obaveze dozvole, pogledam meč Budućnosti, svratim na stadion. Tako će uvek i biti - iskren je Janjić.

Republika

Foto: Irena Đurđević

Uvek uz Budućnost: Milan Janjić u dresu Dobanovčana

Tokom karijere Milan Janjić je, pored Budućnosti iz Dobanovaca i Inđije čiji dres duži u tekućoj sezoni, igrao i za: Srem iz Jakova, Bežaniju, Žarkovo...

Inđija posle osam kola gleda ka vrhu tabele, sa trećeg mesta.

- Iz prve tri utakmice smo osvojili samo dva boda. To nas košta boljeg plasmana, ali ušli smo u pobednički ritam koji bi, prema svim sportskim parametrima, trebalo da nastavimo.

Prvoligaš iz sremske ravnice ima potpuno novi tim u odnosu na prošlu godinu.

- Trener Jovan Golić, inače nekadašnji igrač Inđije je sastavio mozaik od raspoloživog igračkog kadra koji može da konkuriše za viši rang. Svi se nadamo da ćemo obećanja potvrditi rezultatima.

Ambicije „zelenih“ za ovu sezonu su jasne.

- Svi u klubu žele superligaški rang. Potrebno je da nastavimo trijumfalni niz kako bismo ispoštovali sportske želje adekvatnim rezultatima. Iako imamo nov tim, iz utakmice u utakmicu smo sve homogeniji što nam uliva optimizam da ni Super liga nije tako daleko - optimista je kreator igre „zelenih“.

Milan Janjić, „zlatni dečko“ fudbalske Inđije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading