CEO SVET BRUJI O ŠAHOVSKOM SKANDALU: Svetski šampion povukao potez i nestao!

Autor:

Sport

20.09.2022

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mnoštvu sportskih skandala činilo se da je drevna igra ipak izuzeta iz navedenog, ali...

CEO SVET BRUJI O ŠAHOVSKOM SKANDALU: Svetski šampion povukao potez i nestao!

Foto: Twitter.com/chess24.com

Norveški šahista Magnus Karlsen predao je online partiju šaha protiv Amerikanca Hansa Niemana nakon što je povukao samo jedan potez, prenosi "Gardijan", ali mora se naglasiti da između njih dvojice već duže vreme tiha netrpelljivost.

Njih dvojica su u ponedelja 19. septembra trebali da odigraju partiju šaha u okviru "Đulijus Ber Generejšn kupa", a šahovska partija direktno je prenošena na kanalu "Chess24".

Nakon što je povukao prvi potez crnom figurom, svetski šampion se povukao i prekinuo video prenos ostavivši Neimanena u čudu, ali i sve koji su znatiželjno pratili meč.

 

 

Istorija nesuglasica dvojice šahista datira još od turnira u Sent Luisu sa kojeg se Norvežanin takođe iznenada povukao ne želeći da bilo šta komentariše.

Svoje viđenje dešavanja u Sent Luisu izneo je i najbolji svetski brzopotezni igrač, Hikaru Nakamura. Prema njegovim saznanjima Karlesn se povuka da turnira jer je smatrao da se devetnaestogodišnji Amerikanac služi nečasnim radnjama i da vara. Istovremeno je i otkrio da Niemanen još kao mladi šahista u dva navrata uhvaćen u prevarama usled čega je dobio zabranu najpoznatije svetske šahovske web stranice "Chess.com".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading