Srpski i balkanski as Stojanović na pobedničkom postolju 11TriBelgrade na Adi! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

18.09.2022

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čelični ljudi" prodefilovali su Beogradskim morem, prelepom Adom Ciganlijom koja je bila poprište borbe triatlonaca za poene na svetskoj rang listi najboljih u najmasovnijoj, najkvalitetnijoj i najizazovnijoj trci do sada u ovom sportu na našim prostorima.

Srpski i balkanski as Stojanović na pobedničkom postolju 11TriBelgrade na Adi! (FOTO GALERIJA)

Foto: 11tri

Trku pod nazivom 11TriBelgrade koja je ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci po treću put na pobedničkom postolju završio je srpski i balkanski šampion Ognjen Stojanović

Takmičenje na Adi je organizovalo sportsko udruženje 11tri u saradnji sa triatlon savezom Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu i sekretarijata za sport Grada Beograda

Prvi je kroz cilj takmičenja koje se sastojalo iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u 4 kruga, 21.1 km trčanja; 3 kruga prošao je Ognjen Stojanović rezultatom 3:46:25 i time osvojio novo zlato za Srbiju. Drugo mesto pripalo je Grku Panagiotis Polizosu (3:52:15), treće mesto zauzeo je Slovenac Gošnjak Timu (3:53:04). 

U konkurenciji dama zlatnu medalju osvojila je Ukrajinka Margarita Krilova rezultatom 4:27:38, srebrom se okitila Hrvatica Marija Lukina (4:33:56), bronzom takođe triatlonka Hrvatske 22- godišnja Ivana Granoša (4:36:29). 

Pored individualnih takmičara učestvovalo je i 22 štafetna tima u standard i kompanijskoj štafeti. Prvo mesto u standard štafeti zauzeo je tim Kanjiža running&swimming festival (4:19:00), druga pozicija pripala je ekipi Sparacus (4:29:13), treće mesto osvojila je postava SBR013 (4:34:54).

U konkurenciji kompanijskih štafeta zlato su osvojili takmičari ekipe Tigar Tyres (4:33:22), srebro Delta Tri (4:46:49), dok je bronza pripala NIS1 (5:02:40). 

 

Olimpijski sport triatlon u svom 11TriBelgrade 2022. izdanju na Adi Ciganliji okupio je oko 500 učesnika, a ono što je novitet u odnosu na prethodne godine je to što je 11TriBelgrade na Adi Ciganliji od ove godine dobila status PTO trke (World Rankings Points Event) čime se postavlja novi nivo za takmičare i vrhunsko iskustvo u triatlonu, kao i prilika da se takmiče za vredne svetske poene. 

- Iza nas je najveća triatlon trka do sada u Beogradu i Srbiji. Zadovoljni smo i ponosni kako kvalitetom i organizacijom, tako i rezultatima, takmičarskim duhom, adrenalinom koji krasi ovaj sport i koji su takmičari 11TriBelgrade 2022. koja je bila ujedno i Prvenstvo Srbije u poludistanci prikazali i ostvarili. Na svetsku mapu upisao nas je status PTO, iza čega stoji veliki rad i zalaganje svih ovih godina. Ponosni smo na našeg Ognjena Stojanovića koji iz godine u godinu briljira, jača u svakom pogledu, pomera granice i ispisuje istoriju srpskog i balkanskog triatlona – rekao je predsednik sportskog udruženja 11Tri Darko Savić koji je ujeno i organizator i učesnik ove istorijske tratlon trke na Adi u Beogradu.

Sezona 2022. triatlona u Srbiji obuhvatila je tri trke. Prva je Prvenstvo Srbije u sprint disciplini, zatim Olimpijski Triatlon - Prvenstvo Srbije na Srebrnom Jezeru i poslednja ujedno najveća i najspektakularija, trka godine 11Tri Belgrade, šampionat Srbije u poludistanci kojom je stavljena tačka na 2022. godinu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading