NAKON VIŠE OD OSAM DECENIJA: Red Bull Show Run je stigao u Beograd! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

16.09.2022

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska prestonica je na ovo čekala više od osam decenija.

NAKON VIŠE OD OSAM DECENIJA: Red Bull Show Run je stigao u Beograd! (FOTO, VIDEO)

Foto: Milan Kostić/Republika.rs

Te, sada već davne 1939. godine Beograd se mogao pohvaliti trkom Formule 1 koja je održana na ulicama našeg prestonog grada. Više od osam decenija ljubitelji ovog sporta su se nadali da se spektakl može ponoviti i to se konačno i dogodilo.

Kako se može videti na fotografijama, "Red Bull Show Run" je stigao u Beograd i u subotu 17. septembra sa početkom od 13 časova bolid će "zapaliti" ulice srpske prestonice.

Foto: Milan Kostić/Republika.rs

Nakon 83 godine ponovo u Beogradu

 

Bolid kojim je osvojena kontruktorska i vozačka titula Formule 1 u 2011. godini, proći će trasom Studentski trg - Vasina - Trg Republike - Kolarčeva - Terazije i nazad. Uz to, biće obezbeđena pit zona i VIP sedišta za sve koji žele da budu deo istorije, prve vožnje Formule u Srbiji nakon 83 godine.

 

 

U Beogradu su ovim povodom postavljene tri tribine. Jedna se nalazi na Trgu Republike, druga je smeštena u Kolarčevoj, dok je treća smeštena kod Terazijske česme.

Centralni muzički program biće organizovan na Trgu Republike, a tu će biti postavljeni i LED ekrani na kojima će publika moći da gleda dešavanja sa drugih delova trase.

Kada je reč o samom bolidu, u pitanju je jedan od najdominantnijih bolida u istoriji Formule 1, pošto je Sebastijan Fetel te sezone na 19 trka upisao 11 pobeda, pet drugih mesta, po jedno treće i četvrto, dok je jednom morao da odustane. Uz to, isti bolid je vozio i njegov timski kolega Mark Veber, koji je isto jednom odustao, u dva navrata je bio peti, a u ostalim trkama je zauzimao mesta od prvog do četvrtog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading