SRBIJA IGRA KAO ARGENTINA: Batistuta u Beogradu ostavio novinare bez reči! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

06.09.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni argentinski fudbaler nalazi se u Beogradu.

SRBIJA IGRA KAO ARGENTINA: Batistuta u Beogradu ostavio novinare bez reči! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: ST/N. Mandić

Gabrijel Batistuta nalazi se u Beogradu gde će kao brend ambasador Soccerbet-a snimiti spot. Tim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj je legendarni argentinski napadač odgovarao na pitanja.

Batistuta je drugi put u Beogradu. Kao reprezentativac Argentine gostovao je u srpskoj prestonici kada je 1994. godine odigrana prijateljska fudbalska utakmica između selekcija tadašnje SR Jugoslavije i Argentine.

Na početku konferencije Batistuta se prisutnim novinarima obratio:

- Dobar dan svima. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde prisutan i moram istaći da sam divno dočekan.

O svom post fudbalskom životu, slavni fudbaler je rekao:

- Živim na selu, vozim pikap, ali zaista ne znam koje je marke - istakao je Batistuta uz smeh prisutnih i nastavio:

- Samo jedan sin mi se bavi fudbalom, jedan je glumac, a jedan radi u fotokoprinici.

Novinare je interesovalo da li Argentinac zna neke reči na srpskom:

- Znam "hvala", "kafana", "sarma". To je sve što znam. Juče mi je Aca Lukas pevao, ali ništa nisam mogao da razumem - istakao je Gabrijel uz komentar na novinarsko pitanje da ga Aca Lukas nije upoznao sa srpskom pevačkom divom Svetlanom Cecom Ražnatović.

Naravno, neizostavna tema je bila i fudbal:

- Znam da je 1991. godine Crvena zvezda osvojila Kup šampiona, ali niam bio upoznat sa tadašnjim igračima. Znam da Zvezda sada ima dobar tim. Lično poznajem Sinišu Mihajlovića i velike igrače koji su ponikli u ovoj zemlji - odgovorio je Batistuta, a zatim i pomenuo i aktuelne vedete srpskog fudbala:

- Upoznat sam sa srpskim igračima koji igraju u Italiji. Imate zaista dobre fudbalere. U Italiji se posebno ističe Vlahović, a mora se pomenuti i Mitrović iz Fulama. Imate zaista dobar sastav i Srbija može da napravi dobar rezultat na Svetskom prvenstvu. U Fiorentini je sada i Luka Jović koji nije dobijao šansu u Realu, ali je sada jedan od najboljih igrača Fiorentine.

 

Istakao je Gabrijel Batistuta i jednu do sada nepoznanicu:

- O kvalitetu srpskih fudbalera govori podatak da ih je 19 u Seriji A. Generalno svi su dobri igrači i sviđaju mi se. Srbija igra kao Argentina. Gajite isti stil fudbala i lično nikada nisam voleo da igram protiv vas.

Imao je Batistuta i komentar na aktuelna zbivanja u najpopularnijoj igri:

- Zaista volim Mesija i pratim ga. Svi se nadamo da Argentina može do trofeja na Svetskom prvenstvu i mislimo da se sa Mesijem to može učiniti. Kompletna Argentina to očekuje, očekuje da Mesi podigne pehar i da će se to baš dogoditi u Kataru.

Dotakao se slavni fudbaler i Dragana Stojkovića Piksija:

- Fudbal je uvek fudbal. On je kao Krojf, Maradona i Pele. U svakom vremenu on bi bio fudbalska veličina - istakao je Argentinac i posebno istakao:

- U ovom momentu, kada su srpski fudbaleri u pitanju, moj favorit je Dušan Vlahović. Sjajan je igrač i ne smeta mi što ga šesto porede samnom.

Na kraju je Gabrijel Batistuta objasnio i razloge svog dolaska u Beograd i Srbiju:

- Razlog mog dolaska jeste snimanje spota. Nisam glumac, ali se nadam da ću biti dobar i ovaj zadatak uraditi na pravi način - izrekao je nekadašnji fudbaler uz pojašnjenje PR tima Soccerbeta da se snima spot o nagradnoj igri u kojoj će glavne nagrade biti skupoceni automobil i stan u Beogradu na vodi.

Novinare je intereovalo i kakvo je trenutno zdravstveno stanje Gabrijela Batistute:

- Od kako sam završio karijeru, gotovo da nisam mogao da hodam. To je trajalo 10-12 godina. Na sreću medicina je danas čudo. Usledila je zamena oba kuka i vratio mi se osmeh na lice.

Istakao je Argentinac da ga Dule Savić i Aca Lukas vode od kafane do kafane, upoznaju ga sa srpskom prestonicom i boemskim životom u Beogradu, a novinare je za kraj interesovalo kako je Argentina podnela gubitak Dijega Armanda Maradone:

- Dijego je naš heroj. Neko zbog kojeg smo i počei da igramo fudbal. On je jednostavno najpoznatiji Argentinac. I dan danas niko ne veruje da ga nema. Mnogi danas porede Mesija i Maradonu, ali takvo poređenje nije na mestu. Jednostavno, Argentina je srećna što ima dva takva fudbalera - zaključio je Gabrijel Batistuta uz komentar da se nada da će imati vremena i da poseti beogradsku "Marakanu".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading