MINUS IZ HAIFE PADA U GROTLU MARAKANE: Svi parametri idu u prilog Crvenoj zvezdi! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

18.08.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak 23. avgusta Topčidersko brdo će biti epicentar srpskog fudbala.

MINUS IZ HAIFE PADA U GROTLU MARAKANE: Svi parametri idu u prilog Crvenoj zvezdi! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će pokušati pred, izvesno je, prepunim tribinama najvećeg srpskog stadiona da izbori novi plasman u grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja, a za ostvarenje cilja pulenima trenera Dejana Stankovića biće neophodna pobeda od barem dva gola razlike.

Shodno svemu što je viđeno na stadionu "Semi Ofer" u Haifi, može se doći i do određenih zaključaka koji se mogu smatrati prednošću srpskog šampiona pred odlučujućih 90, ili možda 120 minuta beogradskog duela.

- Istorijat:

Istorijat je svakako na strani Crvene zvezde. Treba napomenuti da je, od kako se evropski kupovi igraju po važećem sistemu, aktuleni srpski fudbalski šampion uvek kada je bio deo plej-of faze Lige šampiona, uspevao i da se domogne učešća u grupnom delu takmičenja.

Crveno-beli su tako leta 2018. godine nakon remija kod kuće sa austrijskim Salcburgom (0:0), na gostovanju takođe odigrali nerešeno, ovoga puta 2:2 što je tada bilo dovoljno za dalji plasman.

Godinu dana kasnije Crvena zvezda je ostvarila isti učinak na gostovanju. U švajcarskom Bernu bilo je 2:2, a revanš pred prepunom "Marakanom" okončan je rezultatom 1:1 i novo učešće u eliti je obezbeđeno.

Gledajući navedeno, moglo bi se reći da i ovakva ostvarenja mogu biti prepreka crveno-belima, jer Zvezda u ovoj fazi takmičenja nije uspela da savlada rivala, a porazom u Haifi to se sada nameće kao imperativ.

 

- Publika:

Ekipa Makabija iz Haife igra pred publikom koja pruža veliku podršku svojim ljubimcima, ali i pored toga sve navedeno ne može da se uporedi sa podrškom Delija. Stadion u Ljutice Bogdana je daleko akustičniji, a navijači umeju da osete kada igračima na terenu treba pružiti maksimalnu podršku koja vodi do uspeha.

Dovoljno je pogledati koje sve ekipe su "padale" na najvećem srpskom stadionu i sve će biti jasno.

- Iskustvo:

Ako se uzmu u obzir poslednjih pet sezona u kojima Crvena zvezda redovno učestvuje u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope, dolazi se do podatka koji takođe ide u prilog Crvenoj zvezdi. 

Makabi je u navedenom periodu svega dva puta bio učesnik grupne faze i to jednom u Ligi Evrope, dok su prethodne sezone taj uspeh ponovili u Ligi konferencija, ali niti u jednom od navedenih sezona nisu uspeli da izbore prolećne borbe.

Na drugoj strani, srpski šampion već dve sezone uzastopno uspeva da stigne do evropskog proleća, a prethodne godine su bili i učesnici osmine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

- Vrednost ekipe:

Po zvaničnim procenama renomiranog portala "Transfermarkt.com" vrednost crveno-belih fudbalera procenjena je na 55,85 miliona evra. Sa druge strane igrači izraelskog šampiona vrede gotovo tri puta manje, odnosno 19.200.000 evropskuh novčanica. 

 

 

- Pojedinačna vrednost igrača:

Na osnovu već pomenutog portala "Transfermarkt.com", vrednost niti jednog igrača Makabija ne prelazi 2 miliona evra. Najveu tržišnu vrednost ima dvostruki strelac na prvoj utakmici Pjero koji je procenjen na 1,8 miliona.

Sa druge strane, čak deset momaka u crveno-belim dresovima u ovom momentu vredi dva i više miliona. Mirko Ivanić sa osam, kao i Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković sa vrednošću od 5.000.000 svakako su prve perjanice kluba, a njih slede Aleksandar Pešić (3), Osman Bukari (3), Milan Rodić (2,5), Gelor Kanga (2,5), Ohi Omoižuanfo (2), Milan Pavkov (2),...

Potpuno je jasno da su mnogi parametri na strani srpskog šampiona, ali sve navedeno mora biti pokazano i dokazano na terenu, a za to se odlična prilika pruža u utorak 23. avgusta kada će na stadionu "Rajko Mitić" biti odigran revanš meč pred sigurno 50.000 vernih navijača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading