Nezapamćeni skandal potresa francuski fudbal: Put do reprezentacije vodio je preko kreveta!

Autor:

Sport

17.09.2022

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćeni skandal potresa francuski fudbal.

Nezapamćeni skandal potresa francuski fudbal: Put do reprezentacije vodio je preko kreveta!

Foto: Ecosdanoticia.net.br

Istragu u Fudbalskom savezu Francuske pod nazivom "40 godina ćutanja" pokrenuo je novinar Romen Molina, a u pitanju su nekoliko predmeta.

Svakako najpoznatiji je onaj u kojem je učestvovala nekadašnja selektorka ženske fudbalske reprezentacije Francuske Elizabet Loisel. Ona je na mestu selektora boravila u periodu od 1996. do 2007. godine i navodno je tokom tog perioda primoravala igračice na seksualne odnose kako bi one dobile poziv pod nacionalnu zastavu.

 

 

Istovremeno, Elizabet Loisel je optužena i da je igračice za reprezentaciju birala isključivo na osnovu njihove seksualne orijentacije.

Kako Romen Molina ističe sam vrh Fudbaskog saveza Francuske učestvovao je u prikrivanju seksualnog uznemiravanja igračica, što je dovelo do intervencije Ministarstva sporta Francuke koje je zahtevalo započinjenje interne istrage o svim navedenim dešavanjima.

Trba napomenuti da dugogodišnja selektorka ženske fudbalske reprezentacije Francuske Elizabet Loisel danas gazi šestu deceniju života i trenutno radi u svetskoj fudbalskoj organizaciji FIFA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading